Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen Taigun dolazi 2016-te godine Reviewed by Momizat on . Volkswagen je dao zeleno svetlo za proizvodnju malog krosovera po imenu Taigun, koji će se ako sve bude išlo po planu, na tržitu naći 2016. godine. Taigun je pr Volkswagen je dao zeleno svetlo za proizvodnju malog krosovera po imenu Taigun, koji će se ako sve bude išlo po planu, na tržitu naći 2016. godine. Taigun je pr Rating: 0

Volkswagen Taigun dolazi 2016-te godine

Advertisement

Volkswagen je dao zeleno svetlo za proizvodnju malog krosovera po imenu Taigun, koji će se ako sve bude išlo po planu, na tržitu naći 2016. godine.

Taigun je premijerno predstavljen na prošlogodišnjem sajmuu Brazilu, dok će za rivala imati slične krosovere poput Ford EcoSporta. Međutim, za razliku od ovog modela, koji u ponudi ima i pogon na sva četiri točka, Taigun će isključivo biti dostupan sa pogonom na prednjoj osovini.
Razlog leži u činjenici da platformu deli sa gradskim automobilom po imenu Up. U poređenju s njim, Taigon je duži, sa 51 mm većim međuosovinskim rastojanjem (2470 mm), uz istu širinu.

U Volkswagenu ovaj model vide i kao alternativu krosoverima sa pogonom na zadnjoj osovini, kakvi su Fiat Panda Trekking pa čak i CrossUp, koji će se u toku godine naći na tržištu. Nemački proizvođač nije saopštio nikakve detalje o početku proizvodnje, ali je prema dostupnim informacijama automobil već ušao u početni inžinjerski program, što znači da ga u salonima treba očekivati do 2016.

Krosover će najverovatnije u ponudi imati trocilindarske benzinske i dizel agregate, u kombinaciji sa standardnim manuelnim menjačem i opcionalnim prenosom sa duplim kvačilom. U planu je i varijanta na plin.

Komentari korisnika: