Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ako Honda ne uspije, Red Bull odlazi iz F1 Reviewed by Momizat on . Što će li na kraju biti s Hondom u F1 i tko je po vama tu zapravo kriv, a tko samo kuka? Red Bullov savjetnik Helmut Marko kaže da bi njegova momčad mogla napus Što će li na kraju biti s Hondom u F1 i tko je po vama tu zapravo kriv, a tko samo kuka? Red Bullov savjetnik Helmut Marko kaže da bi njegova momčad mogla napus Rating: 0

Ako Honda ne uspije, Red Bull odlazi iz F1

Advertisement

Što će li na kraju biti s Hondom u F1 i tko je po vama tu zapravo kriv, a tko samo kuka?

red-bull-racing-dr-helmut-marko

Red Bullov savjetnik Helmut Marko kaže da bi njegova momčad mogla napustiti Formulu 1 ako njihovo novo partnerstvo s Hondom ne rezultira pobjedama i borbom na naslove. Austrijska će momčad od sljedeće sezone koristiti japanske motore nakon što su odlučili raskinuti dugogodišnju suradnju s Renaultom.

Iako ih obično stavljamo u isti koš s Mercedesom i Ferrarijem, Red Bull se nije borio za prvenstvo još od dominacije Sebastiana Vettela koja je završila prije pet godina.

Marko kaže da bi ovo mogao biti Red Bullov posljednji pokušaj da se vrate na vrh:

“Zadovoljni smo velikom suradnjom s Hondom za nadolazeće godine. Međutim, ako ova suradnja iz bilo kojeg razloga ne bude funkcionirala prema očekivanjima, Red Bull će napustiti Formulu 1,” rekao je Marko.

Hondina je reputacija posljednjih nekoliko godina pokvarena, pogotovo nakon katastrofalnog perioda s McLarenom. Bili su blizu odlaska iz Formule 1, ali Marko tvrdi da su ih oni uvjerili na ostanak:

“Suradnja s Hondom do sada funkcionira jako dobro s Toro Rossom. Nakon katastrofe s McLarenom, Honda je bila blizu odustajanja od Formule 1 na kraju 2017. Stvarno smo ih morali uvjeriti u intenzivnim razgovorima da ostanu.”

Red Bull je trenutno treći u poretku konstruktora iza Mercedesa i Ferrarija, dok je njihova sestrinska momčad na osmom mjestu s 30 bodova.

Izvor: automobili.hr

Komentari korisnika: