Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sve izvjesnije modernizacije za 2021. nakon sastanka čelnika u Londonu Reviewed by Momizat on . Promjene pravila koje su planirane za 2021. godinu su korak bliže ostvarivanju nakon ključnog sastanka dioničara i odlučujućih struktura u Formuli 1. Prije skor Promjene pravila koje su planirane za 2021. godinu su korak bliže ostvarivanju nakon ključnog sastanka dioničara i odlučujućih struktura u Formuli 1. Prije skor Rating: 0

Sve izvjesnije modernizacije za 2021. nakon sastanka čelnika u Londonu

Advertisement

Promjene pravila koje su planirane za 2021. godinu su korak bliže ostvarivanju nakon ključnog sastanka dioničara i odlučujućih struktura u Formuli 1.

vn-australije-start-2019

Prije skoro godinu dana u Bahrainu su prezentirane prve ideje vezane za tehničku, sportsku i financijsku revoluciju u Formuli 1. Na sastanku održanom u utorak, 26.03.2019. godine u Londonu, ključnom osoblju momčadi i proizvođača prvi put su prezentirani svi materijali koje su kreirali šefovi prvenstva i FIA-e.

Materijali sadržavaju nova tehnička i sportska pravila, pravila koja se tiču motora, troškova, raspodjele i upravljanja prihodima. Kako nije planirano izglasavanje prezentiranih pojedinosti, nakon sastanka nije bilo niti komentara niti potvrde promjene pravila od strane F1 ili FIA-e.

Smatra se da je ovaj sastanak bio prva konstruktivna prilika za sve zainteresirane strane da vide prijedloge u potpunosti, te je sastanak opisan kao pozitivan korak u pravom smjeru.

Ne postoji točan rok za konačan okvir, ali postoje naznake da neće ugledati svjetlo dana prije svibnja ili lipnja. Oficijelna F1 internetska stranica je ciljeve za 2021. godinu opisala kao novo poglavlje u sjajnoj povijesti, te tvrde da su korak bliže da se isto ostvari već 2021. godine prema zaključcima sa sastanka od utorka.

Navedeno je kako cilj da se stvori kompetitivno okruženje za vozače, te da bolidi budu bliži jedan drugome, da vozači postanu istinski heroji i da cjelokupan biznis bude održiv.

Prije dva tjedna, na Velikoj nagradi Australije, predsjednik FIA-e Jean Todt je opisao planove troškova kao vrlo napredne i izjavio kako su prijedlozi pravila vezanih za motore dostavljeni momčadima “prije nekoliko dana”. Izvrši direktor F1, Chase Carey je izjavio na istoj konferenciji za štampu kako su kreatori pravila “napredovali u dobrom pravcu”.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: