Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Allison ne vjeruje da Ferrari u Kini može doći do pobjede Reviewed by Momizat on . Ferrarijev tehnički direktor James Allison ne vjeruje da će njegova momčad performanse s VN Malezije imati i za dva tjedna u Kini. Jučerašnja pobjeda je prva za Ferrarijev tehnički direktor James Allison ne vjeruje da će njegova momčad performanse s VN Malezije imati i za dva tjedna u Kini. Jučerašnja pobjeda je prva za Rating: 0

Allison ne vjeruje da Ferrari u Kini može doći do pobjede

Advertisement

Ferrarijev tehnički direktor James Allison ne vjeruje da će njegova momčad performanse s VN Malezije imati i za dva tjedna u Kini. Jučerašnja pobjeda je prva za Ferrari od VN Španjolske 2013., a Britanac vjeruje da im je uvelike pomogla visoka temperatura na Sepangu.

G.P. AUSTRALIA F1/2015

“Znam samo jednu polovicu jednadžbe, a to je naš bolid. Velike zasluge trebaju ići momcima koji su u zračnom tunelu radili na hlađenju, kao i onima za crtaćim stolom – zajedno su napravili inovativan paket na našem bolidu. Staza je dosta gruba i vruća, a to predstavlja veliki problem za gume. Mi imamo sreće što je bolid nježan prema njima, ali prilično sam siguran da će u Kini biti teško učiniti nešto impresivno poput ovoga u Maleziji.”

Mercedes je imao veće probleme s degradacijom guma, ali Allison sumnja u pobjedu da Hamilton i Rosberg nisu otišli u boks nakon izlaska sigurnosnog automobila.

“Mislim da smo vjerojatno bili malo brži od njih u utrci, ali vidjeli ste da je Mercedes zastao u prometu i da je teško prošao bolide koji su bili sekundu i pol sporiji. Ako ste jednu ili dvije desetinke brži, što je možda bio slučaj s nama, onda je jako teško pretjecati; Mercedesi su imali priliku podijeliti svoju strategiju pa nas pobijediti barem s jednim bolidom. Sigurnosni automobil nam je pružio priliku da ih preskočimo na relativno bezbolan način.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: