Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Alonso: McLaren Honda bi se trebala fokusirati na 2016. Reviewed by Momizat on . McLaren proživljava jednu od najtežih sezona u svojoj povijesti, a Fernando Alonso smatra da bi se njegova ekipa trebala koncentrirati na bolid za 2016. Španjol McLaren proživljava jednu od najtežih sezona u svojoj povijesti, a Fernando Alonso smatra da bi se njegova ekipa trebala koncentrirati na bolid za 2016. Španjol Rating: 0

Alonso: McLaren Honda bi se trebala fokusirati na 2016.

Advertisement

McLaren proživljava jednu od najtežih sezona u svojoj povijesti, a Fernando Alonso smatra da bi se njegova ekipa trebala koncentrirati na bolid za 2016.

alonso-mclaren-honda

Španjolac i timski kolega Jenson Button bi na ovotjednoj utrci u Austriji mogli dobiti kazne jer su već iskoristili sva četiri motora s unutarnjim izgaranjem nakon problema na prošloj utrci u Kanadi. Osim toga, Button je trenutno na petom MGU-H generatoru i turbopunjaču jer su obje komponente zamijenjene u Montrealu.

S obzirom na poziciju u kojoj se nalazimo i performanse koje imamo, mislim da je za nas sada pametnija opcija koncentrirati se na sljedeću godinu. Nemam ništa protiv startanja svake utrke iz pit lanea ako ćemo nastaviti poboljšavati bolid. To nam je sada prioritet; koncentrirati se na performanse za sljedeću godinu. Mislim da je napredak do sada bio nevjerojatan pa drugi dio sezone ostaje pod upitnikom, ali svi smo veoma optimistični”, zaključio je Alonso.

Timski kolega Jenson Button ima malo drugačije mišljenje:

Ne možete otpisati ovu godinu – nema promjene u pravilima. Ovdje smo da razvijamo bolid i napravimo ga bržim te da u utrkama napravimo najbolji mogući posao. Naravno, sljedeća godina će biti puno uzbudljivija i nadamo se da se možemo boriti u vrhu. Ali da bi razvijali bolid, trebate pritiskati i vidjeti što možete učiniti u svakoj utrci. Jasno, do sada smo imali više problema nego što bi željeli, ali nadam se da ih možemo riješiti.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: