Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Alonso: Nedostaje mi borba za naslov Reviewed by Momizat on . Fernando Alonso priznao je da mu nedostaje biti dio borbe za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1. Španjolac je osvajao naslov prvaka 2005. i 2006. godine, a u j Fernando Alonso priznao je da mu nedostaje biti dio borbe za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1. Španjolac je osvajao naslov prvaka 2005. i 2006. godine, a u j Rating: 0

Alonso: Nedostaje mi borba za naslov

Advertisement

Fernando Alonso priznao je da mu nedostaje biti dio borbe za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

Team members celebrate Fernando Alonso's 5th place finish.

Španjolac je osvajao naslov prvaka 2005. i 2006. godine, a u još tri navrata je borbu za naslov prvaka izgubio u posljednjoj utrci.

Međutim, od 2012. se nikako nije ozbiljnije uplesti u borbu za naslov. Posljednje sezone V8 ere završio je daleko iza Sebastiana Vettela, 2014. uzeo je tek dva postolja s Ferrarijem, a 2015. u McLaren Hondi bolje da ni ne spominjemo.

“Imao sam sreće da iskusim taj osjećaj pet puta,” rekao je Alonso o borbi za naslov prvaka.

“Trenirate, radite u simulatoru, idete u tvornicu, odrađujete evente i medije. Sve radite kako bi bili kompetitivni nedjeljom i borili se za naslov. Protekle četiri godine mi nedostaje taj osjećaj kada dolazite na utrku s mogućnostima. U drugu ruku, imam sreće da sam imao priliku osjetiti taj pritisak i te emocije pet puta. Dva puta sam osvojio naslov, a nema puno kolega koji su dobili priliku u Formuli 1 iako su talentirani.”

“Neki od njih se pojave u Formuli 1, ali nikad ne dobiju priliku iskusiti postolje, press konferenciju. Nikad ne iskuse osjećaj startanja s pole position ili osvajanje Velike nagrade, a jako, jako su talentirani. Naravno, ja sam imao sreće da to iskusim i sada mi to nedostaje,” objasnio je Španjolac.

Iako je Alonso kroz svoju karijeru imao velike okršaje, ipak jedan izdvaja kao najteži. Onaj iz 2006. kada se za naslov prvaka borio s Michaelom Schumacherom u Ferrariju na Bridgestoneovim gumama, dok je on na Renaultu imao Michelin.

“Kada je Bridgestone imao dobre performanse, on je uvijek bio dobar i napravio je što treba da pobijedi u utrci. Ali i kada je Michelin imao prednost, on je bio tu. Tijekom vikenda pomislite da ćete osvojiti puno više bodova od njega, a on završi treći, četvrti ili drugi. Uvijek donese nešto više. Od svih vozača s kojima sam se borio, on je jedini to mogao napraviti,” kaže Alonso.

Alonso je priznao i kako je nastavak McLarenovih nevolja teško prihvatiti kada ste naviknuti na uspjeh.

“McLaren je druga najbolja momčad u povijesti Formule 1 i kada se borite za Q1, nešto nije u redu. Svi u momčadi osjećaju pritisak zbog tih očekivanja koja ne možemo ispuniti. To nas sve frustrira. Drugo, tu je i osobna frustracija jer se ne možete boriti za postolja, za pobjede i ponekad ne možete niti voziti kako treba jer se nakon 10 krugova pojavi neki problem i morate smanjiti snagu motora, baterije ili nečeg trećeg. Onda dođe Sauber, prestigne vas i svi slave fantastično pretjecanje, a vi imate 100 konjskih snaga manje. Nije da ste zaboravili voziti već postoje stvari koje su izvan vaše kontrole,” dodao je Alonso.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: