Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Alonso od danas može slobodno otići iz Ferrarija? Reviewed by Momizat on . Iako Ferrarijev šef Marco Mattiacci ponavlja da će Alonso i Raikkonen i iduće godine voziti za talijansku momčad, pojavile su se glasine koje kažu da 1. rujna Š Iako Ferrarijev šef Marco Mattiacci ponavlja da će Alonso i Raikkonen i iduće godine voziti za talijansku momčad, pojavile su se glasine koje kažu da 1. rujna Š Rating: 0

Alonso od danas može slobodno otići iz Ferrarija?

Advertisement

Iako Ferrarijev šef Marco Mattiacci ponavlja da će Alonso i Raikkonen i iduće godine voziti za talijansku momčad, pojavile su se glasine koje kažu da 1. rujna Španjolac može slobodno napustiti Maranello. Mattiacci tvrdi da aktualna Ferrarijeva vozačka postava ima ugovor za 2015.

fernando-alonso-ferrari

Na Monzi neće biti nikakvih objava što se tiče vozača jer se nema ništa za objaviti”, rekao je Ferrarijev šef za Autosprint.

Međutim, Auto Motor und Sport navodi da se na današnji dan može sve promijeniti. Dopisnik Michael Schmidt citirao je interne izvore koji potvrđuju da Alonsov ugovor sadrži klauzulu koja mu omogućava slobodni odlazak ako 1. rujna za vodećim u prvenstvu zaostaje više od 25 bodova.

Uoči VN Italije, Alonso za vodećim čovjekom prvenstva Nicom Rosbergom zaostaje ogromnih 99 bodova. Ove vijesti ne znače nužno da će Alonso nakon 5 godina napustiti Ferrari, ali Telegraph izvještava da McLarenov šef Ron Dennis Alonsu nudi 32 milijuna dolara godišnje.

Također, spominje se da je Dennis već razgovarao s Alonsom o povratku u Woking ali Ferrarijevog vozača bi mogle zabrinuti zadnje vijesti iz Japana. A one kažu da Honda, koja se iduće godine vraća u Formulu 1 nakon 6 godina izbivanja, trenutno dosta zaostaje za vodećim Mercedesom po pitanju performansi svoje pogonske jedinice koja će se od 2015. ugrađivati u bolide McLarena.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: