Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Anderson: Ferrari pogriješio odabirom Binotta Reviewed by Momizat on . Odabir Mattia Binotta umjesto Maurizija Arrivabenea na mjesto šefa momčadi je, prema mišljenju Garya Andersona, pogrešan potez te smatra kako su na tu poziciju Odabir Mattia Binotta umjesto Maurizija Arrivabenea na mjesto šefa momčadi je, prema mišljenju Garya Andersona, pogrešan potez te smatra kako su na tu poziciju Rating: 0

Anderson: Ferrari pogriješio odabirom Binotta

Advertisement

Odabir Mattia Binotta umjesto Maurizija Arrivabenea na mjesto šefa momčadi je, prema mišljenju Garya Andersona, pogrešan potez te smatra kako su na tu poziciju trebali dovesti nekog drugog.

mauricio

Binottov uspon u Ferrarijevoj hijerarhiji je počeo kad je najprije krajem 2014. postavljen za šefa odjela za razvoj motora, a potom odlaskom Jamesa Allisona 2016. na mjesto tehničkog direktora. Nakon toga je Ferrari proizveo dva pobjednička bolida te samo zbog grešaka momčadi i Sebastiana Vettela nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.

“Binotto je kao stvoren za poziciju tehničkog direktora. To nije trebalo mijenjati. Kao tehnički direktor vaše radno vrijeme je od 0 do 24, sedam dana u tjednu, a ovim potezom samo mogu oslabiti tehnički odjel,” smatra Anderson.

Još nije poznato tko će ga naslijediti kao tehničkog direktora. Prema dostupnim informacijama odgovornost će podijeliti šef aerodinamičkog odjela Enrico Cardile i šef odjela za razvoj motora Corrado Iotti.

“Nema smisla svog najboljeg tehničkog čovjeka gurati na poziciju koja nije njegova struka, u menadžment, u političku poziciju. Time će njegova pozornost na tehničkom polju oslabiti zbog brige o političkim spletkama.”

“Zamislite što bi se dogodilo da odjednom Ferrari padne iza Red Bulla te budu treća ekipa po brzini. Naravno, Binotto bi platio glavom. A sve zato što su ga maknuli s posla koji je njegova specijalnost i postavili ga tamo gdje ne treba biti,” zaključuje Anderson.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: