Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Apple želi da kupi Formulu 1? Reviewed by Momizat on . Apple intenzivira svoje napore da se ubaci u automobilsku industriju kroz lansiranje svog prvog modela automobila. Kodnog imena „Project Titan“, automobil o kom Apple intenzivira svoje napore da se ubaci u automobilsku industriju kroz lansiranje svog prvog modela automobila. Kodnog imena „Project Titan“, automobil o kom Rating: 0

Apple želi da kupi Formulu 1?

Advertisement

Apple intenzivira svoje napore da se ubaci u automobilsku industriju kroz lansiranje svog prvog modela automobila. Kodnog imena „Project Titan“, automobil o kome već izvesno vreme kolaju glasine, trebalo bi da se pojavi negde 2019. Godine.

apple-f1

Da bi se ubrzao dolazak ovog vozila na tržište, Apple navodno želi da na velika vrata uđe u biznis, na taj način što će kupiti Formulu 1. Šef „najbržeg cirkusa na svetu“, Berni Eklston, priznao je da je konkurencija želi F1, i da je čak ugovorena prodajna cena. Eklston, koji poseduje pet odsto akcija u Formuli 1, sugerisao je na 6 milijardi funti za 35 odsto udela kojeg poseduje CVC Capital Partners.

Po izvorima iz Formule 1 grupe, Apple je poslednja među kompanijama koje su oformile ponudu za kupovinu Twituj ovo!, nakon prošlogodišnje ponude američke investicione grupe RSE Ventures, u asocijaciji sa Qatar Sport Investments. Apple naravno da poseduje sredstva da kupi F1, ali da li bi to sve vredelo truda?

Mnogi su razlozi koji idu u prilog tome da potencijalni dogovor ima smisla. Najpre, poslužio bio kao sjajan promotivni alat za električne modele kompanije, i nagnao bi ljude da Apple uzmu u obzir kao ozbiljnog proizvođača automobila. Kupovina F1 bi takođe omogućila Appleu snažnije veze sa etabliranim proizvođačima automobila a u isto vreme bi kompanija imala uticaj unutar FIA-e, koja upravlja i Formulom E.

Da ne zaboravimo Apple TV i beneficije koje bi se izvukle i potencijalnog „striminga“ trka Formule 1 i prodaju prava. Ostaje da se vidi da li ove glasine „piju vodu“, ali kupovina Formule 1, bi svakako bila ogroman podstrek za Appleove automobilske ambicije.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: