Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Arai: U pogledu McLarenove šasije jako se mučimo Reviewed by Momizat on . Kako se mukotrpno partnerstvo između McLarena i Honde nastavlja s novim slabim rezultatima iz Suzuke, Yasuhisa Arai kaže kako okrivljavanje samo jedne strane tr Kako se mukotrpno partnerstvo između McLarena i Honde nastavlja s novim slabim rezultatima iz Suzuke, Yasuhisa Arai kaže kako okrivljavanje samo jedne strane tr Rating: 0

Arai: U pogledu McLarenove šasije jako se mučimo

Advertisement

Kako se mukotrpno partnerstvo između McLarena i Honde nastavlja s novim slabim rezultatima iz Suzuke, Yasuhisa Arai kaže kako okrivljavanje samo jedne strane treba prestati.

Arai-McLaren-Honda

Pred najvišim dužnosnicima japanskog proizvođača na Hondinoj stazi, novi savez s McLarenom se pojavio na rubu raspadanja. Jenson Button prijeti mirovinom, Fernando Alonso naziva Hondin motor sramotnim, a i ranije ovog mjeseca u Monzi napad na Araija tijekom press konferencije je protumačen kao upravljan od strane McLarena.

Kada je upitan kako stvari stoje između McLarena i Honde, Arai je za španjolski El Pais u Japanu izjavio:

“Komunikacija je vrlo dobra i svakim danom sve bolja. Ne razumijem baš uznemiravanja i napade koje sam proživio ranije, posebno u Monzi gdje sam podvrgnut grubom ispitivanju.”

Arai se prisjetio Monze, gdje su većinom britanski novinari od njega zahtijevali da se ispriča McLarenu zbog svoje bijedne pogonske jedinice i da razmotri napuštanje projekta.

“Honda je svjesna razlike između nas i top momčadi, i znamo što radimo da bi se poboljšali. Tužan sam i žao mi je da mi snosimo svu krivicu,” dodao je Japanac.

Sve više djeluje kako partnerstvo između McLarena i Honde puca, ali šef momčadi Ron Dennis je inzistirao u nedjelju kako usprkos svemu britanska momčad i japanski proizvođač ostaju ujedinjeni.

Na pitanja vezana da li Honda uživa potporu McLarena, Arai odgovara:

“S tehničke strane, da. Ali ako se mogu i smijem referirati na Monzu, oštrina novinara nije smjela dosegnuti takav nivo. Naravno da smo i mi razočarani, ali takva negativnost ne pomaže.”

Na pitanje da li očekuje više od McLarena, Arai dodaje:

“Iskreno, da. Odgovornost momčadi je da ne stvara situacije poput ovih. Kao jedna momčad moramo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da ostanemo ujedinjeni i da ne stvaramo podjele. Honda je uvijek bila iskrena, objasnili smo gdje smo i gdje se moramo poboljšati, ali to nismo napravili kao jedna momčad i bilo bi bolje da smo to svima rekli.”

Arai je priznao da su prekasno uvidjeli da bi bilo bolje za Hondu da su na pogonskoj jedinici radili iza scene ove godine, a ne ispred grubih reflektora Formule 1.

“Znali smo da će biti jako teško, ali istovremeno biti ovdje u 2015. nam je omogućilo da naučimo puno. Ali opet, nije sva odgovornost na motoru. U pogledu šasije projekt se jako muči,” rekao je Arai.

Japanac je također priznao kako je Hondin motor s unutarnjim izgaranjem vrlo dobar, ali veliki problem je s obnovom energije, zbog koje su na stazama poput Suzuke s dugim pravcima vozači u nekim trenucima gubili i do 160 konjskih snaga.

“Riješiti to ove godine će biti vrlo teško jer to zahtijeva redizajn. Ali već radimo na tome s pogledom na sljedeću sezonu,” dodaje Arai.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: