Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Arrivabene brani odluku o pozivanju Raikkonena u boks Reviewed by Momizat on . Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, zadovoljan je performansama svojih vozača, Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena, na VN Singapura, a što se tiče odluke da Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, zadovoljan je performansama svojih vozača, Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena, na VN Singapura, a što se tiče odluke da Rating: 0

Arrivabene brani odluku o pozivanju Raikkonena u boks

Advertisement

Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, zadovoljan je performansama svojih vozača, Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena, na VN Singapura, a što se tiče odluke da se pozove Finca u boks, Arrivabene kaže kako je bila opravdana.

maurizio-arrivabene-ferrari

Raikkonenovo pretjecanje Lewisa Hamiltona je bio poseban događaj tvrdi Arrivabene i kaže kako ga je to podsjetilo na prošle dana kada je Finac redovito ‘rješavao’ svoje protivnike na taj način.

Međutim, usprkos odličnom potezu, Britanac se uspio vratiti na treću poziciju tijekom posljednjih ulazaka u boks. Momčad iz Maranella pozvala je Raikkonena u boks, a upravo ta odluka je bila tema rasprava nakon utrke, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je Finac vozio na 13 krugova starom softu i mogao je možda odraditi utrku do kraja na tom setu.

“Pošteno je reći da smo vozili agresivnu utrku. Kimijev potez na Hamilton pokazao je da on nije slučajni svjetski prvak,” rekao je Arrivabene i osvrnuo se na dvojbenu odluku.

“Kada se uzme u obzir preostala duljina utrke i degradacija guma, imalo je smisla pozvati ga u boks još jednom kako bi pokrili Mercedesovu strategiju.”

Talijan je pozdravio i uspjeh Vettela koji je startao sa začelja i uspio se probiti na peto mjesto. Arrivabene je bio brz na ukazivanju kako je strategija pomogla Nijemcu.

“Što se tiče Seba, šteta je to što je bio oslabljen odmah na startu. Ali odvezao je fantastičnu utrku potpomognut perfektnom strategijom,” dodao je.

Iako Arrivabene tvrdi da odluka o pozivanju u boks nije bila pogrešna, teško je ne primijetiti da se Ferrari muči sa strategijom. Prva i vjerojatno najveća pogreška u strategiji bila je u Australiji kada je zbog krive procjene pit-walla Sebastian Vettel ostao bez vodstva. Od tada izgleda kao da se u Nijemcu razvila sumnjičavost prema odlukama momčadi pa je tako na VN Europe nekoliko puta odbio poziv u boks.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: