Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Aston Martin razmišlja o ulasku u Formulu 1 2021. godine Reviewed by Momizat on . Nakon što je McLaren danas službeno potvrdio da prekida suradnju s Hondom te će iduće godine korisiti Renaultove pogonske jedinice, Aston Martin je izrazio zani Nakon što je McLaren danas službeno potvrdio da prekida suradnju s Hondom te će iduće godine korisiti Renaultove pogonske jedinice, Aston Martin je izrazio zani Rating: 0

Aston Martin razmišlja o ulasku u Formulu 1 2021. godine

Advertisement

Nakon što je McLaren danas službeno potvrdio da prekida suradnju s Hondom te će iduće godine korisiti Renaultove pogonske jedinice, Aston Martin je izrazio zanimanje za ulazak u F1 2021. godine kao još jedan proizvođač hibridnih motora.

Aston-Martin-600x338

Andy Palmer, izvršni direktor Aston Martina, izjavio je za Auto Express:

„Proučavamo promjene pravila koje će uslijediti 2021. godine, to bi nam moglo omogućiti proizvodnju motora, ako će uvjeti biti zadovoljavajući.“

Red Bull već usko surađuje s Aston Martinom, s obzirom da Adrian Newey dizajnira njihov cestovni automobil Valkyrie, a Astonov logotip se nalazi na nosu Red Bullovog bolida RB13.

Dakako, proizvodnja motora „od nule“ pokazala se izuzetno zahtjevnom u ovom razdoblju hibridnih pogonskih jedinica, pri čemu je Honda zadržala svoje mjesto dobavljača samo zahvaljujući ugovoru s Toro Rossom. Budući da Red Bullova tehnička suradnja s Renaultom uskoro završava, izgleda da bi se Astonov ulazak u F1 mogao savršeno vremenski poklopiti, čime bi dobili još jednog dobavljača motora.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: