Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Azerbajdžan se 2016. pridružuje F1 kalendaru Reviewed by Momizat on . Azerbajdžan je još jedna država koja će se priključiti F1 kalendaru. Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone i ministar sporta i mladih Azerbajd Azerbajdžan je još jedna država koja će se priključiti F1 kalendaru. Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone i ministar sporta i mladih Azerbajd Rating: 0

Azerbajdžan se 2016. pridružuje F1 kalendaru

Advertisement

Azerbajdžan je još jedna država koja će se priključiti F1 kalendaru. Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone i ministar sporta i mladih Azerbajdžana potvrdili su danas da će Baku ugostiti uličnu utrku koja će 2016. biti poznata kao VN Europe.

F1-Logo-old

“Sretni smo što se Baku priključuje obitelji Formule 1. To će biti ulična utrka koja će prolaziti kroz zanimljive i slikovite dijelove Bakua. Događaj će zadovoljiti trenutne kriterije Formule 1″, rekao je Bernie Ecclestone.

Ministar sporta i mladih Azerbajdžana Azad Rahimov je dodao:

“Oduševljen sam što mogu službeno objaviti da smo potpisali ugovor oko dovođenja Formule 1 u Baku 2016. godine. Naša lokacija na raskrižju istočne Europe i zapadne Azije nova je granica za utrke Formule 1. Azerbajdžan je moderna europska država koja je uspostavila reputaciju centra sportske izvrsnosti. Dovođenje Formule 1 u Baku vrlo je značajno novo poglavlje našeg plana da privučemo najveće svjetske sportske događaje u našu državu.”

Ulična staza u Bakuu djelo je Hermanna Tilkea a startno-ciljna ravnina i boksevi bit će locirani oko poznatog Trga Azadliq.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: