Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bolidi će sljedeće sezone biti brži preko dvije sekunde Reviewed by Momizat on . Ovogodišnja izmjena tehničkog pravilnika koja je provedena kako bi bolidi bili brži i teži za vožnju rezultirala je značajno bržim vremenima, što je u odnosu na Ovogodišnja izmjena tehničkog pravilnika koja je provedena kako bi bolidi bili brži i teži za vožnju rezultirala je značajno bržim vremenima, što je u odnosu na Rating: 0

Bolidi će sljedeće sezone biti brži preko dvije sekunde

Advertisement

Ovogodišnja izmjena tehničkog pravilnika koja je provedena kako bi bolidi bili brži i teži za vožnju rezultirala je značajno bržim vremenima, što je u odnosu na 2015. godinu poboljšanje za preko pet sekundi.

f1-2017

Na svakoj stazi F1 kalendara ostvareno je poboljšanje vremena, a ono je bilo najizraženije tijekom VN Malezije kada je Hamiltonov pole postion bio čak devet sekundi brži od najbržeg kvalifikacijskog kruga 2015. godine. Međutim, valja napomenuti kako je u toliko velikom odstupanju utjecaj imalo i promjenjivo malezijsko vrijeme i nova podloga na dijelu staze.

Iako su promjene tehničkog pravilnika rezultirale značajno bržim bolidima, razumijevanje momčadi još uvijek nije na najvišoj razini, što znači da postoji veliki prostor za napredak. Pirelli tvrdi kako postoje naznake za još jedan “korak naprijed”.

“Na početku sezone bolidi bi trebali biti brži za sekundu u odnosu na ovu sezonu. S obzirom da kao rezultat nadogradnji bolidi tijekom sezone ostvare napredak od minimalno jedne sekunde, krajem sljedeće sezone bolidi će biti brži za otprilike dvije sekunde,” izjavio je Mario Isola, Pirellijev F1 menadžer.

“Ako ćemo preferirati mekše gume, bolidi će biti još brži. Unatoč svemu, moramo uzeti u obzir dodatni teret koji je rezultat “halo” zaštite, a to će bolide koštati tri do četiri desetinke po krugu,” zaključio je Mario Isola u izjavi za motorsport.com.

FIA je za sljedeću sezonu povećala minimalnu težinu bolida za šest kilograma zbog uvođenja “halo” zaštite. Međutim, momčadi tvrde kako pričvršćivanje “halo” zaštite, kao i radnje potrebne za pojačanje same šasije kako bi prošli testove opterećenja u konačnici rezultiraju dodatnim teretom od čak 14 kilograma.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: