Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bottas je razočaran godinom bez pobjeda Reviewed by Momizat on . Valtteri Bottas je izjavio kako je razočaran što još nije pobijedio na utrci u 2018. Finac zaostaje 97 bodova za momčadskim kolegom i vodećim čovjekom prvenstva Valtteri Bottas je izjavio kako je razočaran što još nije pobijedio na utrci u 2018. Finac zaostaje 97 bodova za momčadskim kolegom i vodećim čovjekom prvenstva Rating: 0

Bottas je razočaran godinom bez pobjeda

Advertisement

Valtteri Bottas je izjavio kako je razočaran što još nije pobijedio na utrci u 2018. Finac zaostaje 97 bodova za momčadskim kolegom i vodećim čovjekom prvenstva, Lewisom Hamiltonom, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača.

valteri-bottas

Bottas je bio blizu pobjedi na Velikoj Nagradi Azerbajdžana, no u ključnoj fazi utrke mu je pukla guma i koštala ga pobjede.

“Za mene je razočaravajuće i pomalo nevjerojatno da još nisam pobijedio u ovoj sezoni. Više puta sam bio blizu pobjede, posebice u prvoj trećini sezone,” izjavio je Bottas.

“Stvarno želim pobjeđivati na utrkama. Zato sam ovdje.”

“Ne slažem se da je jedini način da pobijedim taj da Lewis osigura titulu. Ako sam brz, dobro se kvalificiram i budem snažan u utrci onda je definitivno moguće da pobijedim. Ali da, bilo bi jednostavnije da Lewis osigura titulu. ”

“Ne želim sada previše razmišljati o tome. Nadam se da ako dobro nastupam, da ću dobiti rezultate koje zaslužujem.”

Bottas smatra da je Velika Nagrada Singapura dobra šansa za prvu njegovu pobjedu u sezoni, s obzirom na nepredvidljivost same utrke.

“Nikad ne znate, vidjeli smo što se dogodilo prošle godine. To je utrkivanje, i idemo sa stavom da se sve može dogoditi. Nadam se da ove godine možemo biti brzi u Singapuru jer prijašnjih godina baš i nismo bili,” kaže Finac.

“Ferrari je svugdje brz, a Red Bullu će odgovarati konfiguracija staze u Singapuru. Što se tiče nas, ne znam gdje ćemo biti, ali nadamo se da ćemo pobijediti Ferrari i ostale.”

Mercedesov vozač vjeruje da je razlika između Ferrarija i Mercedesa u nijansama i da bi korištenje guma moglo odlučiti prvenstvo.

“Razlika nije velika. Mislim da imaju malo više snage u motoru, a razlika u zavojima je minimalna i ovisi o stazi. Tko bolje koristi gume obično pobjedi.”

“Na Velikoj Nagradi Belgije smo uništavali gume, dok Ferrari nije. A prošli vikend na Monzi je situacija bila obrnuta.”

“Veoma smo blizu i biti će zanimljivo vidjeti u Singapuru jesmo li postigli napredak za takvu vrstu staze. Novi dijelovi će biti ključni za ostatak sezone. I mali napredak je ogroman napredak kada je razlika u omjeru snaga ovako mala,” završio je Bottas.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: