Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Boullier: Mogli bismo biti iznenađenje sezone Reviewed by Momizat on . McLarenov trkaći direktor, Eric Boullier, potvrdio je kako će novi bolid biti drugalije boje, a nije zaboravio upozoriti rivale kako bi njegova momčad mogla ima McLarenov trkaći direktor, Eric Boullier, potvrdio je kako će novi bolid biti drugalije boje, a nije zaboravio upozoriti rivale kako bi njegova momčad mogla ima Rating: 0

Boullier: Mogli bismo biti iznenađenje sezone

Advertisement

McLarenov trkaći direktor, Eric Boullier, potvrdio je kako će novi bolid biti drugalije boje, a nije zaboravio upozoriti rivale kako bi njegova momčad mogla imati iznenađujući paket za novu sezonu Formule 1.

eric-boullier-mclaren

Francuz je u razgovoru s medijima na Pirellijevom rođendanu potvrdio promjenu u livreji.

“Vidjet ćete promjenu u boji. Pričekajte nekoliko dana i sve ćete saznati.”

‘Procvat’ McLaren Honde još uvijek se čeka, ali Boullier vjeruje kako bi baš ova godina mogla biti prekretnica, a tu prekretnicu povest će Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne.

“Mogli bi smo biti autsajderi, iznenađenje sezone. Honda dobro radi na motorima i od onih koji se bore za naslov uz Mercedes, Red Bull i Ferrari, mogli bismo biti uz njih. Za McLaren je ovo potpuno novi bolid i potpuno novi motor, ali ne počinjemo iz ničega jer smo iskoristili prošla iskustva kako bi napredovali,” dodao je Francuz.

U međuvremenu se priča o kontroverzama glede ovjesa. Ferrari je od FIA-e zatražio ispitivanje legalnosti ovjesa koji koriste Red Bull i Mercedes, a koji navodno ‘oponaša’ aktivni ovjes koji je zabranjen u Formuli 1. Boullier dodaje kako je momčad iz Wokinga neutralna po tom pitanu.

“Danas imate jako restriktivna pravila oko šasije. To znači da mnoge ideje mogu biti protumačene na različite načine unutar okvira pravilnika. Zbog toga Ferrari inzistira na svom mišljenju. Mi smo izrazito neutralni. Dogovor je postignut s FIA-om koji kaže kako se moramo držati trenutnih pravila, ali procedure moramo otkriti u detalje. Iskreno, jednog dana ćemo morati jednostavno završiti s ovim, prekopirati cestovne automobile i vratiti aktivne ovjese,” smatra Boullier.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: