Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Boullier pritisnuo Japance: Zaboravite svoju kulturu, radite po F1 standardima Reviewed by Momizat on . Iako je Fernando Alonso na VN Velike Britanije došao do 10. mjesta i osvojio jedan bod za ekipu iz Wokinga, McLarenov vrh nikako nije zadovoljan napretkom koji Iako je Fernando Alonso na VN Velike Britanije došao do 10. mjesta i osvojio jedan bod za ekipu iz Wokinga, McLarenov vrh nikako nije zadovoljan napretkom koji Rating: 0

Boullier pritisnuo Japance: Zaboravite svoju kulturu, radite po F1 standardima

Advertisement

Iako je Fernando Alonso na VN Velike Britanije došao do 10. mjesta i osvojio jedan bod za ekipu iz Wokinga, McLarenov vrh nikako nije zadovoljan napretkom koji ostvaruje njihov partner i dobavljač pogonskih jedinica.

eric-boulier-mclaren

Činjenica je da bi dvostruki svjetski prvak teško osvojio i taj jedan bod sa Silverstonea da utrka na legendarnoj stazi u Velikoj Britaniji nije brojala čak sedam odustajanja. Čelni ljudi McLarena su zabrinuti načinom rada i filozofijom koju gaje u Hondi, a trkaći direktor Eric Boullier se ponovno oglasio, ali je ovaj puta bio puno oštriji.

McLaren se već stavio na raspolaganje Hondi te je svom partneru poručio da bi u Sakuri trebali gledati izvan svoje kompanije ako probleme žele riješiti brzo i učinkovito. Britanska momčad ima iskusne ljude koji bi mogli pomoći, a valja dodati da su Red Bullovi inženjeri na sličan način prošle godine pomagali Renaultu koji se u predsezoni našao u katastrofalnoj poziciji. Boullier dodaje da su performanse prioritet, a da sve ostalo pada u vodu.

Međutim, da bi se to dogodilo, Honda bi trebala promijeniti svoju kulturu koja nalaže i traži od svojih inženjera da otklone probleme planski. Boullier je zato bio vrlo oštar u svom posljednjem razgovoru za Motorsport.com:

“Trebamo zaboraviti sva ta s*anja. Ovo je Formula 1. Ovo je utrkivanje. Ako ste u Formuli 1, onda sve to ima veze s Formulom 1 – nema veze jeste li Afrikanac, Englez ili Japanac. Ako ste u Formuli 1, stvari morate raditi na F1 način i po standardima Formule 1. Ništa više.”

Francuz je priznao da njegova momčad stavlja veliki pritisak na Hondu, ali odbacuje tvrdnje da je ekipe iz Wokinga frustrirana situacijom u kojoj se nalaze.

“Mislim da ne postoji javna frustracija; radi se o tome da sve više postavljamo precizna pitanja jer je jasno gdje nam nedostaje najviše performansi. Moramo naći odgovore na ta pitanja. Ne vjerujem da postoji nekakva razina frustracije, mi samo govorimo što se događa.”

McLaren je spreman ponuditi sve kako bi pomogao Hondi, ali Boullier zna da je na Japancima da odluče žele li to prihvatiti ili ne.

“Imamo puno znanja koje možemo podijeliti s njima i koje pokušavamo podijeliti. Zato je na njima da nas poslušaju te da to znanje iskoriste ili ne. Ono bi moglo biti mali poticaj. Mi ne proizvodimo motore, to je Hondina odgovornost, ali dok god možemo pomoći, uvijek ćemo to činiti jer smo jedna momčad”, zaključuje Boullier.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: