Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Boullier: Za sustizanje Mercedesa potrebno je nekoliko godina Reviewed by Momizat on . McLarenov trkaći direktor Eric Boullier vjeruje da za sustizanje Mercedesove forme treba proći više godina. Njemačka tvornička momčad u novu sezonu je krenula o McLarenov trkaći direktor Eric Boullier vjeruje da za sustizanje Mercedesove forme treba proći više godina. Njemačka tvornička momčad u novu sezonu je krenula o Rating: 0

Boullier: Za sustizanje Mercedesa potrebno je nekoliko godina

Advertisement

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier vjeruje da za sustizanje Mercedesove forme treba proći više godina. Njemačka tvornička momčad u novu sezonu je krenula onako kako je završila prošlu, prednost nad prvim pratiteljem je i dalje ogromna, a to umanjuje zanimanje za sportom. Međutim, Boullier zna da je to neizbježno.

eric-boulier-mclaren

Ne mislim da je to loše za sport. Naravno, svi žele utrkivanje koje smo imali u 2012., ali sve promjene tehničkih pravila otvaraju vrata za stvaranje prednosti. Nisam iznenađen, to je cijena koju plaćate kada drastično mijenjate pravila kao što je to učinjeno prošle godine. Morate biti strpljivi.

Za Hondu je ova situacija dodatno otežana jer su u 2015. krenuli daleko ispod očekivanja, a kvalifikacijsko vrijeme s VN Australije bilo je pet sekundi sporije od pole positiona Lewisa Hamiltona.

Mercedes je motor razvijao više od tri godine, a Honda godinu i pol – odgovor leži u tome, barem većina odgovora. Ne znam koja su opravdanja za Ferrari i Renault, ali Mercedes ima dobru momčad, već su prošle godine napravili odličan posao pa možete očekivati da će sada napraviti još bolji. To me ne iznenađuje previše. U ovim motorima i dalje ima puno potencijala pa bi za sustizanje moglo proći više od par godina.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: