Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Briatore: Dolazak Vettela na Alonsovo mjesto je ispravan potez Reviewed by Momizat on . Dolazak Sebastiana Vettela na mjesto Fernanda Alonsa jedna je od većih vozačkih promjena posljednjih nekoliko godina. Flavio Briatore, inače dobar prijatelj dvo Dolazak Sebastiana Vettela na mjesto Fernanda Alonsa jedna je od većih vozačkih promjena posljednjih nekoliko godina. Flavio Briatore, inače dobar prijatelj dvo Rating: 0

Briatore: Dolazak Vettela na Alonsovo mjesto je ispravan potez

Advertisement

Dolazak Sebastiana Vettela na mjesto Fernanda Alonsa jedna je od većih vozačkih promjena posljednjih nekoliko godina. Flavio Briatore, inače dobar prijatelj dvostrukog svjetskog prvaka iz 2005. i 2006., vjeruje da je dolazak četverostrukog svjetskog prvaka u Maranello dobar potez, kao što je Fernandov odlazak logičan potez nakon pet godina bez osvojenog trećeg naslova svjetskog prvaka.

ABU DHABI  © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI

Vjerujem da je promjena vozača bila prikladna. Vettel u Ferrari donosi nešto drugačije te pomaže motivirati grupu ljudi koja je, kada govorimo o menadžmentu, potpuno nova. Sebastian je dobar, ali vozaču je teško stvarno donijeti nešto – oni mogu reći ‘ovo funkcionira’ i ‘ovo ne’, ali utjecaj vozača bio je veći prije nekoliko godina kada su motori i aerodinamika bili manje kompleksni.”

Vettelu je ova promjena ponovno stavila osmijeh na lice, a u cijeloj momčadi prisutna je bolja atmosfera.

“Samo sam ga pitao da nam se pridruži. Sebastian je pravi ‘Ferrarista’, nije trebalo puno da ga uvjerimo”, rekao je Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne.

I Fernando Alonso se čini sretniji, iako je novi MP4-30 imao loše nastupe na predsezonskim testiranjima.

“Sretan sam”, rekao je Alonso u Barceloni prije par dana. “Zadovoljan sam projektom i svime. Prošlog tjedna sam vozio Sennin MP4-4 iz 1988. – to je bolid kojeg sam imao na posteru u svojoj sobi, a imao sam i karting u istim bojama. Posjetom Japanu ponovno sam vidio Hondin projekt i njihove resurse pa nisam zabrinut. Znam da imamo puno problema i stvari koje moramo poboljšati, ali ako želim osvojiti prvenstvo, znam da trebam biti ovdje, bez obzira treba li za to jedna, tri ili pet godina.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: