Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Briatore: Ferrari nije smanjio razliku u odnosu na Mercedes Reviewed by Momizat on . Ferrari je ugodno iznenadio u 2015., a novo vodstvo više ne daje velika obećanja kao što su to radili njihovi prethodnici. Sebastian Vettel je čak uspio pobijed Ferrari je ugodno iznenadio u 2015., a novo vodstvo više ne daje velika obećanja kao što su to radili njihovi prethodnici. Sebastian Vettel je čak uspio pobijed Rating: 0

Briatore: Ferrari nije smanjio razliku u odnosu na Mercedes

Advertisement

Ferrari je ugodno iznenadio u 2015., a novo vodstvo više ne daje velika obećanja kao što su to radili njihovi prethodnici. Sebastian Vettel je čak uspio pobijediti na drugoj utrci sezone u Maleziji, a rezultati nakon šest utrka jasno pokazuju da je Ferrari sada druga momčad iza Mercedesa.

mercedes-ferrari

Unatoč tome, Flavio Briatore je u svom stilu, bez dlake na jeziku prokomentirao situaciju u prvenstvu te tvrdi da Scuderia nije smanjila zaostatak u odnosu na aktualne svjetske prvake.

“Ne poričem da je Ferrari ove sezone postao druga momčad po snazi. To je točno.”

Ali Briatore smatra da je to zbog nazadovanja konkurenata, a ne napredovanja ekipe iz Maranella.

“Red Bull ima katastrofalnu Renaultovu pogonsku jedinicu, a Williams je kažnjen motorom koji im Mercedes daje na raspolaganje. Jasno je da taj motor nije na istoj razini kao onaj koji koriste Hamilton i Rosberg. Ostali su pali, Ferrari je ostao čvrst, ali nisu smanjili prednost koju je Mercedes imao. Ako pogledate razliku Sebastiana Vettela u odnosu na Mercedes na kraju utrke u Barceloni, vidjet ćete da je to više ili manje isti razmak koji je Alonso imao prošle godine. Ista je stvar s kvalifikacijama u Monaku – usporedite razliku koju je ove godine imao Vettel s onom koju je prošle godine imao Alonso.”

“Ako kažete da je Ferrari već osvojio jednu utrku, ja im čestitam, ali to je bilo zbog strateške pogreške Mercedesa, baš kao što je slučaj s Vettelovim drugim mjestom u Monaku.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: