Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Brown: Alonso i u sljedećoj sezoni aktivan uz McLaren Reviewed by Momizat on . Dvostruki svjetski prvak i sada već bivši vozač McLarena Fernando Alonso, na kraju prošle sezone završio je svoju 17 godina dugu F1 karijeru. Ipak, ako je vjero Dvostruki svjetski prvak i sada već bivši vozač McLarena Fernando Alonso, na kraju prošle sezone završio je svoju 17 godina dugu F1 karijeru. Ipak, ako je vjero Rating: 0

Brown: Alonso i u sljedećoj sezoni aktivan uz McLaren

Advertisement

Dvostruki svjetski prvak i sada već bivši vozač McLarena Fernando Alonso, na kraju prošle sezone završio je svoju 17 godina dugu F1 karijeru. Ipak, ako je vjerovati najavama prvog čovjeka McLarena Zacka Browna čini se kako Španjolac nije završio sa svojim aktivnostima u Formuli 1 i McLarenu.

zack-brown

Naime, Brown tvrdi kako postoji realna mogućnost da u sljedećoj sezoni u momčadi McLarena vidimo Alonsa, no naravno ne na gridu nego u ulozi neke vrste savjetnika.

“Bio bih vrlo iznenađen ako u sljedećoj sezoni ne budemo na nekoliko utrka vidjeli Alonsa u našoj momčadi. Razgovarao sam s njim o toj ulozi svojevrsnog savjetnika i mogu reći kako je prema prvim reakcijama otvoren za takvu opciju.” rekao je Brown.

U McLarenu se nadaju kako će na pozitivan ishod ove priče i ponude utjecati Alonsova želja za ostankom uz Formulu 1 koju prema Brownovim riječima imaju svi bivši prvaci.

“Prvaci kao što su Prost, Schumacher, Hakkinen ljudi su koji su uvijek imali želju biti blizu pit laneu i nikada se nisu udaljili od zbivanja u Formuli 1.” pojasnio je Brown.

Ipak, jasno je kako u McLarenu Alonsovim angažmanom prije svega žele djelomično kompenzirati manjak iskustva i poznavanja nekih specifičnosti u radu momčadi i razvoju bolida koji Sainzu, a posebice mladom Norrisu sasvim sigurno nedostaju što je priznao i sam Brown.

“Fernando ima veliko iskustvo u Formuli 1 ali i u radu s našom močadi što naši vozači, a posebno Lando sasvim sigurno nemaju.”

Kako bilo, konkretnije informacije o ovoj potencijalnoj suradnji mogu se očekivati kroz sljedećih mjesec dana kada bi Alonso trebao dati odgovor na ponudu McLarena.

Za kraj prvi čovjek McLarena osvrnuo se i na budućnost ove slavne ali u rezultatskom smislu više ne i previše uspješne momčadi.

“Predstavio sam petogodišnji plan u kojem imamo viziju kako i na koji način vratiti momčad na pobjedničke staze. Vjerujem kako ćemo biti uspješni i osim pobjeda opet osvajati naslove.” zaključio je Brown.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: