Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Brown: Želimo Alonsa u McLarenu i izvan Formule 1 Reviewed by Momizat on . Budućnost Fernanda Alonsa u motorsportu je i dalje neizvjesna. Očekuje se njegova odluka o nastavku karijere u Formuli 1 s McLarenom ili o prelasku u neku drugu Budućnost Fernanda Alonsa u motorsportu je i dalje neizvjesna. Očekuje se njegova odluka o nastavku karijere u Formuli 1 s McLarenom ili o prelasku u neku drugu Rating: 0

Brown: Želimo Alonsa u McLarenu i izvan Formule 1

Advertisement

Budućnost Fernanda Alonsa u motorsportu je i dalje neizvjesna. Očekuje se njegova odluka o nastavku karijere u Formuli 1 s McLarenom ili o prelasku u neku drugu kategoriju. Prošle godine je vozio utrku Indianapolis 500 za McLaren, ove godine pored cijele sezone Formule 1 će odvoziti i cijelu sezonu u WEC-u za tvorničku LMP1 momčad Toyote.

zack-brown

No, što god odlučio, McLarenov šef Zak Brown se nada da će se utrkivati za McLaren. Naime, izašla je vijest da u McLarenu razmatraju povratak u WEC za 2020., pa smatraju da tako mogu zadržati Alonsa ako se odluči za potpuni prelazak iz F1 u utrke izdržljivosti.

“Želimo zadržati Fernanda u našoj momčadi dokle god se on želi utrkivati.”

“McLaren ima bogatu povijest utrkivanja u raznim kategorijama poput Can-Am, Indycar, a pobjeđivali smo i u Le Mansu. Imamo želju opet se uključiti u utrke izdržljivosti te ako se Fernando odluči za potpuni odlazak iz F1 u WEC želimo s njim ući i u tu avanturu i zajedno s njim pobijediti,” rekao je.

Predstavnici McLarena su sudjelovali na sastanku o novim pravilima u utrkama izdržljivosti. Pokazali su želju za sudjelovanjem u najjačoj klasi LMP1. Jedna od tema na sastanku je bila i nova kategorizacija klasa, tako da možemo očekivati i novi naziv za LMP1 klasu.

“Bilo bi uzbudljivo sudjelovati u utrci u Le Mansu te pokušati pobijediti. To bi bio veliki uspjeh za našu momčad,” zaključuje Brown.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: