Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Burti: Ferrari je trebao konkretnije stati iza Vettela Reviewed by Momizat on . Bivši Ferrarijev testni vozač, a sada TV komentator Luciano Burti u razgovoru za medije osvrnuo se na proteklu sezonu i još jedan gubitak titula za Ferrari i Se Bivši Ferrarijev testni vozač, a sada TV komentator Luciano Burti u razgovoru za medije osvrnuo se na proteklu sezonu i još jedan gubitak titula za Ferrari i Se Rating: 0

Burti: Ferrari je trebao konkretnije stati iza Vettela

Advertisement

Bivši Ferrarijev testni vozač, a sada TV komentator Luciano Burti u razgovoru za medije osvrnuo se na proteklu sezonu i još jedan gubitak titula za Ferrari i Sebastiana Vettela.

ferrari

Bivši vozač momčadi Prost i Jaguar komentirao je drastičan pad forme Sebastiana Vettela u drugom dijelu sezone u kojem je Nijemac napravio puno manjih ili većih pogrešaka koje su rezultirale gubitkom naslova. Burti smatra kako za takav razvoj događaja popriličnu odgovornost snosi vodstvo Ferrarijeve momčadi koje nije dovoljno čvrsto stalo iza Sebastiana u trenucima krize u koju je Nijemac upao usporedivši pri tome sadašnju situaciju s onom iz vremena Jeana Todta kada su se ovakve stvari rješavale konkretnije i učinkovitije.

“Nakon pogreške koja mu se dogodila u Njemačkoj, a koja je bila vrlo skupa, imam osjećaj kako je Vettel bio prepušten sam sebi u borbi za povratak na prave staze. Vjerujem kako bi u takvoj situaciji netko kao Jean Todt sasvim sigurno situaciju riješio drugačije.” započeo je Burti.

“Kada vozač jednom dođe u situaciju da prije svakog zavoja i svakog kruga misli o tome hoće li napraviti pogrešku, pogreške se onda obično i događaju. Mislim da se upravo to dogodilo Sebastianu. Mislim da bi upravo u ovakvim situacijama netko kao Jean napravio ključnu razliku i Vettelu vratio samopouzdanje jer realno gledajući, nije normalno da četverostruki svjetski prvak radi toliko pogrešaka od kojih su neke bilo poprilično glupe.” nastavio je Brazilac.

Burti je također izjavio kako smatra da je Ferrarijevo vodstvo u posljednjim sezonama izgubilo ono što su u vrijeme Jeana Todta imali, osobnost i lidera kakvi Todtovi nasljednici iz ovih ili onih razloga jednostavno nisu bili.

“Radio sam sa Stefanom Domenicalijem i mogu reći da je on stvarno dobra osoba. Ne znam kako je točno cijeli tim funkcionirao kada je on bio tamo, no činjenica je kako se nakon njegovog odlaska malo poremetio “ritam”.”

Za kraj Burti se osvrnuo i na trenutno vodstvo momčadi za koje nije imao previše pohvalnih riječi.

“Arrivabenea ne poznajem dobro jer je dok sam ja bio u momčadi, on još uvijek bio u Philip Morrisu, ali za mene osobno, on nije posebno dobar šef momčadi jer je previše distanciran, nedorečen i često nema dovoljno razumijevanja i suosjećanja.” zaključio je Burti.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: