Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Button: Ne postoji razlog zašto se žene ne bi mogle natjecati protiv nas Reviewed by Momizat on . McLarenov vozač Jenson Button nije naišao na oduševljenje kada je čuo Bernijev prijedlog o svjetskom prvenstvu Formule 1 za žene. Ova ideja bila je samo jedna o McLarenov vozač Jenson Button nije naišao na oduševljenje kada je čuo Bernijev prijedlog o svjetskom prvenstvu Formule 1 za žene. Ova ideja bila je samo jedna o Rating: 0

Button: Ne postoji razlog zašto se žene ne bi mogle natjecati protiv nas

Advertisement

McLarenov vozač Jenson Button nije naišao na oduševljenje kada je čuo Bernijev prijedlog o svjetskom prvenstvu Formule 1 za žene. Ova ideja bila je samo jedna od brojnih koje je iznio 84-godišnji Ecclestone s ciljem povećanja zanimanja za sportom, privlačenja sponzora, ali i gledatelja kojih je sve manje.

jenson-button-2015

Imamo puno stvari koje trebamo riješiti, ali mislim da nećemo imati prvenstvo za žene. Ne postoji razlog zašto se žena ne može natjecati protiv muškaraca. Ovih dana i s načinom na koji bolidi funkcioniraju, psihički je zahtjevno, ali ne i fizički.

Svjetski prvak iz 2009., inače sposoban triatlonac, dodaje:

Ne mogu trčati maraton istom brzinom kao Paula Radcliffe pa sam siguran da bi žena s adekvatnim sposobnostima mogla biti jednako konkurentna kao i svaki dečko u Formuli 1.

S Buttonom se slaže i Williamsova testna vozačica Susie Wolff:

To definitivno nije pravi način. Kao prvo, ne znam gdje bi našli grid pun dovoljno dobrih vozačica. Drugo, u motorsportu sam se cijelu svoju karijeru natjecala kao normalni sudionik. Mogu vam reći da mi uopće ne bi bilo zanimljivo pobijediti u takvoj utrci.”

Još neki od prijedloga Bernieja Ecclestonea uključuju povratak dvostrukih bodova, ali na zadnje tri utrke, a tu je i uvođenje kvalifikacijskih bodova nakon čega bi se grid ispremiješao.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: