Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Capito: Alonso je najbolji vozač u Formuli 1 Reviewed by Momizat on . Novi McLarenov glavni izvršni direktor, 50-godišnji Nijemac Jost Capito, s poslom na novoj poziciji počinje raditi tek za par mjeseci. U međuvremenu će ostati n Novi McLarenov glavni izvršni direktor, 50-godišnji Nijemac Jost Capito, s poslom na novoj poziciji počinje raditi tek za par mjeseci. U međuvremenu će ostati n Rating: 0

Capito: Alonso je najbolji vozač u Formuli 1

Advertisement

Novi McLarenov glavni izvršni direktor, 50-godišnji Nijemac Jost Capito, s poslom na novoj poziciji počinje raditi tek za par mjeseci. U međuvremenu će ostati na čelu Volkswagenovog motorsportskog programa, a u razgovoru za španjolsku Marcu je prokomentirao razloge zbog kojih je odlučio doći u Woking te je rekao koga smatra najboljim vozačem u Formuli 1.

alonso-mclaren-honda

“Pregovori su počeli u ljeto, prije nego što su u Volkswagenu počeli problemi s dieselgate aferom. Želim da to bude potpuno jasno”, rekao je Capito.

Na pitanje je li jednostavno trebao promjenu, Jost objašnjava:

“Ne, nisam ju trebao. To je nešto više sentimentalno. Kao dijete sam bio veliki obožavatelj Brucea McLarena, svidjelo mi se kako je osnovao momčad i kako je Ron Dennis kasnije vodio posao.”

Kada je riječ o njegovom novom poslu, Capito dodaje:

“Formula 1 mora riješiti mnoštvo problema na različitim poljima, ali mislim da je u mom slučaju glavna stvar pokušati izgraditi čvrstu, snažnu i kompetitivnu momčad. Pravila ne moraju biti problem jer su ista za sve. Prema tome, radi se o tome da izvučete najviše iz onoga što imate.”

Na kraju je uslijedilo pitanje vezano za suradnju s Fernandom Alonsom.

“Ne poznajem ga osobno, ali divim mu se. Pogotovo nakon što sam pratio što je učinio prošle sezone. Nije se predao, već je nastavio ohrabrivati momčad iako su rezultati, za vozača poput njega, bili frustrirajući. Moram reći da je on za mene najbolji vozač u Formuli 1”, zaključio je Capito.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: