Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Caterham potvrdio Kobayashija za VN Abu Dhabija Reviewed by Momizat on . Caterham je potvrdio da će Kamui Kobayashi voziti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Marcus Ericsson ranije je raskinuo svoj ugovor s momčadi a Andre Lo Caterham je potvrdio da će Kamui Kobayashi voziti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Marcus Ericsson ranije je raskinuo svoj ugovor s momčadi a Andre Lo Rating: 0

Caterham potvrdio Kobayashija za VN Abu Dhabija

Advertisement

Caterham je potvrdio da će Kamui Kobayashi voziti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Marcus Ericsson ranije je raskinuo svoj ugovor s momčadi a Andre Lotterer odbio je ponovno voziti tako da će 28-godišnji Japanac zadržati svoje mjesto zbog pravila koje momčadima dopušta najviše četiri vozača u jednoj sezoni.

kobayashi-caterham

Lotterer je mijenjao Kamuija na VN Belgije pa je Caterham tako ove godine nastupao s tri vozača, a Ericssonova zamjena (četvrti vozač ove sezone) trebala bi biti objavljena danas.

“Sretan sam što ću se natjecati u Abu Dhabiju. Nije bilo lako posljednjih nekoliko tjedana pa će biti lijepo opet sjesti u bolid i raditi s ljudima iz ove momčadi. Želio bih zahvaliti navijačima za podršku koju su nam dali. Zaslužujemo se utrkivati u Abu Dhabiju i drago mi je što je to moguće zahvaljujući navijačima. Na nama je sada red da pokažemo što možemo – dat ćemo sve do sebe te se nadam da možemo završiti sezonu s pozitivnim rezultatom za budućnost ove momčadi”, rekao je Kobayashi.

Drugi vozač mogao bi biti Roberto Merhi koji je za Caterham već nastupio na tri slobodna treninga ove sezone. 23-godišnji Španjolac završio je kao treći u poretku vozača u ovogodišnjoj Formuli Renault 3.5 a njegov otac vjeruje je da je nastup u Abu Dhabiju sigurna stvar zbog ugovora koji kaže da bi njegov sin trebao popuniti mjesto ako bilo tko od aktualnih vozača neće sudjelovati.

“Imamo ugovor koji kaže da bi Roberto trebao voziti ako bilo koji od glavnih vozača ne može voziti. To što su završili u stečaju ne znači da se stvari moraju promijeniti. Ako postoji ugovor, moraju ga ispoštovati.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: