Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Cilj za 2016. su bučniji motori od 1000 konjskih snaga Reviewed by Momizat on . Sastanak Strateške grupe Formule 1 održan je jučer u Ženevi te se, između ostaloga, razgovaralo o aktualnim pravilima po pitanju pogonskih jedinica, odnosno pro Sastanak Strateške grupe Formule 1 održan je jučer u Ženevi te se, između ostaloga, razgovaralo o aktualnim pravilima po pitanju pogonskih jedinica, odnosno pro Rating: 0

Cilj za 2016. su bučniji motori od 1000 konjskih snaga

Advertisement

Sastanak Strateške grupe Formule 1 održan je jučer u Ženevi te se, između ostaloga, razgovaralo o aktualnim pravilima po pitanju pogonskih jedinica, odnosno promjena istih jer ovakva formula pogonskih sustava vjerojatno nije održiva.

engine-f1

Bernie Ecclestone predložio je ukidanje V6 turbo motora, a kako stvari sada stoje, 2016. ćemo vjerojatno dobiti blago izmijenjena pravila po pitanju agregata.

Michael Schmidt iz Auto Motor und Sporta tvrdi da Ecclestoneov prijedlog nije usvojen, ali da su u pripremi nova pravila koja bi na snagu mogla stupiti za dvije godine:

“Motori će biti glasniji, jači i jeftiniji. Cilj je 1000 konjskih snaga i trošak od 10 milijuna eura po momčadi. Grupa stručnjaka mora dostaviti rezultate prijedloga do kraja siječnja.”

Pravila za sljedeću sezonu ostat će identična aktualnima. Međutim, neovisno o održavanju VN Koreje koja je iznenađujuće ubačena u kalendar (kako bi se dobio još jedan motor kroz sezonu), vozači će sljedeće godine na raspolaganju imati četiri pogonske jedinice, a Schmidt dodaje da su razlog za to isključivo financije.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: