Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Citroen sa 4 automobila u WTCC-u Reviewed by Momizat on . Već je poznato da Citroen ulazi u WTCC Svetski Šampionat turističkih automobila i da je svojim ulaskom uslovio organizatore da izmene tehnička pravila. Sa sobom Već je poznato da Citroen ulazi u WTCC Svetski Šampionat turističkih automobila i da je svojim ulaskom uslovio organizatore da izmene tehnička pravila. Sa sobom Rating: 0

Citroen sa 4 automobila u WTCC-u

Advertisement

Već je poznato da Citroen ulazi u WTCC Svetski Šampionat turističkih automobila i da je svojim ulaskom uslovio organizatore da izmene tehnička pravila. Sa sobom su poveli legendu relija, devetostrukog šampiona Sebastiena Loeba a do njega smestili četvorostrukog aktuelnog šampiona WTCC-a, Yvana Mullera.

2014-wtcc-citroen-c-elysee-debuts-in-frankfurt-3

 

No, to nije kompletna postava Citroen Racing tima koja će se naći za upravljačem C-Elysee WTCC automobila. Naime, treći vozač biće Jose-Maria Lopez, proslavljeni pobednik argentinskog Šampionata turističkih automobila a već je upisao prvu WTCC pobedu ranije ove godine na trci u Termes de Rio Hondo.

2014-wtcc-citroen-c-elysee-debuts-in-frankfurt-4

 

Međutim, na odabranim trkama (Rusija, Japan, Kina, Macau i jednoj u Evropi) će se pojaviti i četvrti automobil sa za sada neimenovanim kineskim vozačem. Direktor marketinga, komunikacija i sporta Citroena, Arnaud de Lamothe, je izjavio da nije tajna da je za francusku kompaniju Kina izuzetno važno tržište te je to razlog postojanja četvrtog automobila sa kineskim vozačem.

2014-wtcc-citroen-c-elysee-debuts-in-frankfurt-6

 

“Izazov je veoma motivišući, ali moramo naučiti sve o ovoj disciplini. Smatramo da smo uradili dobar posao oko C-Elysee WTCC automobila, iako nemamo realne osnove za njegovo poređenje sa nečim jer su pravila za narednu sezonu dosta izmenjena. Muller veruje da je automobil dobro dizajniran i to nam je dalo određene smernice oko pravca kojim smo krenuli”, izjavio je Yves Matton, direktor tima i dodao da je uzbuđen što je nakon 10 godina provedenih u reliju u prilici da ispiše novo poglavlje u istoriji motorsporta sa Loebom.

2014-wtcc-citroen-c-elysee-debuts-in-frankfurt-5

 

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: