Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Daniel Rikardo šokirao svijet prelaskom u Renault Reviewed by Momizat on . Daniel Rikardo šokirao je svet Formule 1, najavljujući raskidanje ugovora sa Red Bull Racing timom do kraja ove sezone i nastavljanje karijere u ekipi Renault, Daniel Rikardo šokirao je svet Formule 1, najavljujući raskidanje ugovora sa Red Bull Racing timom do kraja ove sezone i nastavljanje karijere u ekipi Renault, Rating: 0

Daniel Rikardo šokirao svijet prelaskom u Renault

Advertisement

Daniel Rikardo šokirao je svet Formule 1, najavljujući raskidanje ugovora sa Red Bull Racing timom do kraja ove sezone i nastavljanje karijere u ekipi Renault, tokom sledeće dve godine…

daniel-rikardo-f1

Pre samo nedelju dana popularni australijski trkač rekao je medijima da se nalazi na samo nekoliko dana od potpisivanja ugovora sa matičnim timom, nakon što se potencijalni rivaliteti sa ekipama Mercedes i Ferrari nisu materijalizovali.

U izjavi, Rikardo je rekao kako se nada da će biti u mogućnosti da vodi ekipu Renaulta sa njegove trenutne pozicije u sredini do glavnih mesta na vrhu tabele.

„Ovo je verovatno jedna od najtežih odluka koje sam morao da donesem do sada u svojoj karijeri, ali smatram da je vreme za svež početak i nove izazove. Shvatio sam da predstoji dosta rada kako bi se omogućilo ekipi Renult da dostigne svoje ciljeve vezane za takmičenje na najvišem nivou, ali sam veoma impresioniran njihovim napretkom poslednjih nekoliko godina, a znam da kada god je ovaj tim bio na u centru dešavanja on je na kraju pobedio“, rekao je Rikardo.

Izbor da istupi iz Red Bull tima koji pobeđuje i pređe u Renault zapravo predstavlja veoma riskantan potez Rikarda. Određeni mediji porede odluku Austalijanca sa čuvenim prelazom Luisa Hamiltona iz pobedničkog McLaren tima u Mercedes, koji je te 2013. godine bio na sredini tabele takođe.

Rikardo može da se nada ponavljanju ovakvog uspeja, u kome Hamilton uživa godinama unazad, mada sve to ni u kom slučaju nije lak zadatak, moraće da pruži svoj maksimum, ali i da poseduje vrhunski automobil kako bi ga izvršio.

Tokom vožnje za Red Bull, Rikardo je ostvario sedam pobeda, 29 podijuma i osvojio ukupno 904 poena u šampionatu. On je izrazio želju o takmičenju i vožnji automobila koji može biti rival za šampionssku titulu, ali za sada, Red Bull nije uspeo da mu omogući takav bolid, koji bi mogao da izazove Mercedes i Ferrari u svim trkama.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: