Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DTM Hockenheim: BMW ubjedljiv ispred dva Audija Reviewed by Momizat on . Prva trka njemačkog Touring šampionata (DTM) održana na stazi Hockenheim prošla je u znaku BMW-a, čiji je vozač Marco Wittmann ostvario više nego ubjedljivu pob Prva trka njemačkog Touring šampionata (DTM) održana na stazi Hockenheim prošla je u znaku BMW-a, čiji je vozač Marco Wittmann ostvario više nego ubjedljivu pob Rating: 0

DTM Hockenheim: BMW ubjedljiv ispred dva Audija

Advertisement

Prva trka njemačkog Touring šampionata (DTM) održana na stazi Hockenheim prošla je u znaku BMW-a, čiji je vozač Marco Wittmann ostvario više nego ubjedljivu pobjedu.

Motorsports / DTM 1. race Hockenheim

Njemački vozač Marco Wittmann, član RMG BMW tima, otvorio je novu DTM sezonu u Hockenheimu ubjedljivom pobjedom u novom automobilu BMW M4 DTM, sa prednošću od preko 12 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Mattias Ekstroma u Abt Audiju. Na cilj je kao treći stigao još jedan Abt Audi, sa Adrien Tambayom za upravljačem, koji je inače startovao sa pol-pozicije.

#1 Mike Rockenfeller (GER, Audi Sport Team Phoenix, Audi RS 5 DTM)

Četvrti je na cilj stigao aktuelni šampion, Mike Rockenfeller u Phoenix Audiju, sa 17,5 sekundi zaostatka u odnosu na prvoplasiranog Wittmanna. Ono što pomalo iznenađuje jeste i neočekivano slab rezultat Mercedesa, koji su poprilično podbacili u odnosu na BMW i Audi, a najbolje plasirani vozač bio je Pascal Wehrlein, na tek 11. poziciji.

#6 Paul Di Resta (GB, Mercedes AMG, DTM Mercedes AMG C-Coupé)

Završnicu trke obilježio je i žestoki duel između Timo Scheidera u Phoenix Audiju i Antonio Felix da Coste u MTEK BMW-u, gdje je Costa izvukao deblji kraj, i morao da odustane, svega četiri kruga prije kraja. Prošlogodišnji F1 vozač tima Force India, Paul di Resta, na svom DTM debiju osvojio je 14. mjesto za ekipu HWA Mercedes.

Izvor: www.topspeed.rs

Komentari korisnika: