Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Eccelstone očekuje VN Francuske 2018. Reviewed by Momizat on . Bernie Eccelstone smatra da će se VN Francuske vjerojatno vratiti u kalendar Formule 1 2018. godine nakon desetogodišnje pauze, a čak je prognozirao i da će se Bernie Eccelstone smatra da će se VN Francuske vjerojatno vratiti u kalendar Formule 1 2018. godine nakon desetogodišnje pauze, a čak je prognozirao i da će se Rating: 0

Eccelstone očekuje VN Francuske 2018.

Advertisement

Bernie Eccelstone smatra da će se VN Francuske vjerojatno vratiti u kalendar Formule 1 2018. godine nakon desetogodišnje pauze, a čak je prognozirao i da će se utrka na stazi Paul Ricard voziti u srpnju.

gp-france

“Mislim da će se planovi ostvariti. Utrka će se vjerojatno održati oko datuma VN Njemačke,” rekao je Eccelstone.

Od 1999. godine na stazi Paul Ricard održavala su se samo testiranja, a ranije ove godine je Pirelli provodio testiranja sa Ferrarijem, Red Bullom i McLarenom sa bolidima iz 2015. godine.

Motorsport utrke su se postepeno vraćale na stazu sredinom 2000. godine. Staza je ugostila FIA GT prvenstvo 2006. godine, a nakon toga održavale su se utrke Formule Renault 3.5 i Formule 3.

O vraćanju Formule 1 na stazu Paul Ricard raspravljalo se i 2012. godine, a pitanje je bilo da li će se koristiti cijela staza ili skraćena verzija iz 1986. godine kada je u testiranju poginuo vozač Formule 1 Elio de Angelis, koji je tada vozio za britansku momčad Brabham.

Nakon njegove smrti, staza je prodana kompaniji Excelis koja je u vlasništvu Eccelstonea.

Francuski mediji su izvijestili da će se odluka o održavanju VN Francuske 2018. donijeti u ponedjeljak.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: