Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ecclestone bi mogao tužiti Red Bull zbog izlaska iz Formule 1 Reviewed by Momizat on . Red Bullovi rivali, a i sam šef Formule 1 Bernie Ecclestone, priznaju kako su njihove simpatije male prema bivšim svjetskim prvacima. Kako su odlučili prekinuti Red Bullovi rivali, a i sam šef Formule 1 Bernie Ecclestone, priznaju kako su njihove simpatije male prema bivšim svjetskim prvacima. Kako su odlučili prekinuti Rating: 0

Ecclestone bi mogao tužiti Red Bull zbog izlaska iz Formule 1

Advertisement

Red Bullovi rivali, a i sam šef Formule 1 Bernie Ecclestone, priznaju kako su njihove simpatije male prema bivšim svjetskim prvacima. Kako su odlučili prekinuti suradnju s Renaultom, Red Bull prijeti kako će povući obje svoje momčadi iz sporta ako ih proizvođači Mercedes ili Ferrari odbiju

bernie-horner

Međutim, Red Bull se ugovorno obvezao ostati u Formuli 1 do 2020. godine što im je omogućilo dodatne isplate, mjesto u odboru i mjesto u Strateškom odboru.

Ako odluče napustiti sport, Ecclestone kaže kako bi ih mogao tužiti.

“Red Bull bi ustao u sudnici i rekli bi kako imaju obvezu, ali nemaju motor,” rekao je Ecclestone za Independent.

“Moj argument bi bio da su se ugovorom obvezali natjecati i da su trebali osigurati motor prije nego su potpisali ugovor, ” citirao je Ecclestonea Christian Sylt.

I zaista, iako su Renaultove performanse vjerojatno odredile sudbinu partnerstva, ni u Red Bullu nisu previše nevini pa su sa svojim kritikama također odredili sudbinu pomirenja s francuskim proizvođačem, a i partnerstvo s rivalima je pod velikim upitnikom.

“Imamo dugu povijest s njima, dugo su u sportu i imamo 10 godina suradnje. Ali ako pogledamo posljednjih nekoliko godina, odmaknuli su se što nije bilo u dogovoru s ostalima. Promijenili su se, možda ih je uspjeh natjerao u promjenu, ali mogu reći kako komunikacija više nije tako dobra. Da bi odgovorili na pitanje, moraju biti zadovoljni s onim što dobiju. Mi smo to radili svih ovih godina, zašto oni ne mogu,” rekla je Monisha Kaltenborn za Sky.

Williamsov tehnički direktor Pat Symonds je također komentirao.

“Prilično se slažem. To je teška situacija i nisu se nosili s njom toliko dobro koliko su trebali i siguran sam da to ljuti navijače. Sjećam se da mi je moj otac govorio da kada izgubim ne govorim ništa, a kada pobijedim da govorim još manje i možda je to moto kojeg bi se svi trebali pridržavati.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: