Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ecclestone: Red Bull je u pravu, motore treba izjednačiti Reviewed by Momizat on . Red Bullov šef Christian Horner je tijekom trkaćeg vikenda u Australiji rekao kako bi FIA trebala reagirati i učiniti nešto kada je u pitanju Mercedesova domina Red Bullov šef Christian Horner je tijekom trkaćeg vikenda u Australiji rekao kako bi FIA trebala reagirati i učiniti nešto kada je u pitanju Mercedesova domina Rating: 0

Ecclestone: Red Bull je u pravu, motore treba izjednačiti

Advertisement

Red Bullov šef Christian Horner je tijekom trkaćeg vikenda u Australiji rekao kako bi FIA trebala reagirati i učiniti nešto kada je u pitanju Mercedesova dominacija u Formuli 1.

ecclestone-redbull

Toto Wolff je jučer uzvratio svom kolegi iz Red Bulla, a sada se na taj prijedlog osvrnuo i Bernie Ecclestone koji tvrdi da FIA može reagirati jer pravila dopuštaju promjene ako bude smatrala da jedna momčad, u ovom slučaju Mercedes, ima preveliku prednost:

“100% su u pravu”, rekao je Ecclestone za Reuters oko potrebe za izjednačavanjem performansi.

“Postoji pravilo koje je čini mi se uveo bivši FIA-in predsjednik Max Mosley, a koje kaže da u slučaju kada određena momčad ili dobavljač motora napravi nešto čarobno – kao što je Mercedes sada napravio – FIA može poravnati stvari. Trebali smo zamrznuti Mercedesov motor, a sve ostale ostaviti da rade što žele kako bi se približili.”

Osim ove izjave, Bernie je negirao glasinu da Red Bullov vlasnik Dieter Mateschitz želi napustiti Formulu 1.

Tko zna hoće li to napraviti? Dieter je sportski tip i mislim da neće prestati jer ga pobjeđuju. Veće su šanse da će prestati kada bude pobjeđivao.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: