Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ecclestone zabrinut oko budućnosti Silverstonea Reviewed by Momizat on . Bernie Ecclestone kaže kako je zabrinut jer bi Silverstone mogao ispasti iz kalendara Formule 1 nakon 2019. godine, ali i dodaje kako bi se VN Velike Britanije Bernie Ecclestone kaže kako je zabrinut jer bi Silverstone mogao ispasti iz kalendara Formule 1 nakon 2019. godine, ali i dodaje kako bi se VN Velike Britanije Rating: 0

Ecclestone zabrinut oko budućnosti Silverstonea

Advertisement

Bernie Ecclestone kaže kako je zabrinut jer bi Silverstone mogao ispasti iz kalendara Formule 1 nakon 2019. godine, ali i dodaje kako bi se VN Velike Britanije mogla održavati na nekim drugim stazama ako dođe do neželjene situacije.

silverstone

Nedavno je u javnost ‘procurilo’ pismo predsjednika Britanskog vozačkog kluba, Johna Granta, u kojem je priznao da bi Silverstone mogao odustati od utrke nakon 2019. godine. Klub je trenutni vlasnik staze i uprava trenutno razmatra da li će iskoristiti izlaznu klauzulu.

Trenutni ugovor ističe 2026., ali ako žele napustiti kalendar nakon 2019., klauzula mora biti aktivirana prije održavanja ovogodišnje utrke.

Ecclestone je, u razgovoru za ITV News, rekao kako će Formula 1 ostati na Otoku, ali se nada da će Silverstone uspjeti riješiti svoje probleme i ostati u kalendaru.

“Nećemo izgubiti Formulu 1 u Velikoj Britaniji. Možda ćemo biti jednu godinu bez nje, ali inače ćemo biti u redu. Ne želimo izgubiti utrku u Silverstoneu pa ćemo morati točno vidjeti što se događa i koji su njihovi problemi,” rekao je Ecclestone i nastavio.

“Kažu da gube novac, a ljudi ne znaju zašto. Uvijek je sve puno, druge zemlje nemaju toliko publike i nemaju iste probleme. Šteta je i da vlada ne pomaže jer je to dobro za Englesku, dobro za posao i dobro je za sve.”

Na pitanje da li je Formula 1 istražila neke druge staze, Ecclestone nije htio dati potpuni odgovor.

“U Engleskoj imamo dvije prilike. Ne staze. Prilike. Neću reći koje su to. Nisam zabrinut da ću izgubiti Formulu 1 u Engleskoj. Zabrinut sam da ču izgubiti Formulu 1 na Silverstoneu. Nećemo iznevjeriti navijače. To je sigurno,” dodao je Britanac.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: