Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Erik Bulije kaže da će fanovi biti mnogo zadovoljniji bolidima za 2017. Reviewed by Momizat on . Sportski direktor McLarena, Erik Bulije, ubeđen je da će se fanovima bolidi za 2017. svideti, uprkos zabrinutosti da će povećanje vertikalnog aerodinamičkog pri Sportski direktor McLarena, Erik Bulije, ubeđen je da će se fanovima bolidi za 2017. svideti, uprkos zabrinutosti da će povećanje vertikalnog aerodinamičkog pri Rating: 0

Erik Bulije kaže da će fanovi biti mnogo zadovoljniji bolidima za 2017.

Advertisement

Sportski direktor McLarena, Erik Bulije, ubeđen je da će se fanovima bolidi za 2017. svideti, uprkos zabrinutosti da će povećanje vertikalnog aerodinamičkog pritiska negativno uticati na trkanje.

bolid-2016-2017

F1 timovi su se složili da prestroje tehničku regulativu za sledeću godinu, što će rezultirati širim bolidima, sa boljom aerodinamikom i većim pneumaticima.

Nada postoji da ove modifikacije ne samo što će učiniti vremena po krugu pet sekundi bržim, već će bolidi biti mnogo teži za vožnju.

Bulije smatra da će izazov stavljen pred vozače biti zadovoljstvo za sve, a samim tim će pozitivan odziv učiniti da novi automobili budu masovno podržani.

„Generalno smatram da će to biti dobar korak jer će vozači više uživati u vožnji“, rekao je Bulije. „Sećam se, pre 10 godina, vozači koji su se takmičili u GP2, kada bi prešli u F1, bili su prosto fascinirani.

To nam sada nedostaje i ja mislim da treba da učinimo automobile malo težim za vožnju, sa više vertikalnog aerodinamičkog pritiska, više prijanjanja i većom brzinom u krivinima.

Vozači će više uživati u vožnji, a ukoliko su oni srećni i zadovoljni, tako će biti i sa navijačima.“

Na sugestiju da će biti teško za fanove da primete da automobili prelaze krugove par sekundi brže, Bulije se složio s tim.

„Nećete videti razliku u brzini, ali činjenica da su vozači zadovoljniji, da će moći više da napadaju, znači da će biti više duela „točak na točak“, a kada se to dešava, navijači su svakako srećniji i zadovoljniji.“

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: