Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Hamilton cilja na petu uzastopnu pobjedu Reviewed by Momizat on . Vodeći čovjek prvenstva Lewis Hamilton cilja na petu uzastopnu pobjedu i to na ovotjednoj VN SAD-a. Četiri uzastopne pobjede Mercedesov vozač ostvario je i poče Vodeći čovjek prvenstva Lewis Hamilton cilja na petu uzastopnu pobjedu i to na ovotjednoj VN SAD-a. Četiri uzastopne pobjede Mercedesov vozač ostvario je i poče Rating: 0

F1: Hamilton cilja na petu uzastopnu pobjedu

Advertisement

Vodeći čovjek prvenstva Lewis Hamilton cilja na petu uzastopnu pobjedu i to na ovotjednoj VN SAD-a. Četiri uzastopne pobjede Mercedesov vozač ostvario je i početkom sezone a trijumfom na stazi Circuit of the Americas približio bi se osvajanju svog drugog naslova svjetskog prvaka.

hamilton-mercedes-champions-2014

Uoči utrke u Austinu Hamilton ima 17 bodova prednosti u odnosu na momčadskog kolegu i konkurenta za naslov Nice Rosberga. U preostale tri utrke u igri je još 100 bodova budući da se na zadnjoj utrci dijele dvostruki bodovi.

“Još uvijek su tri utrke do kraja koje će odlučiti prvenstvo vozača, počinjemo u Austinu – jedan od najboljih vikenda godine”, rekao je Hamilton. Na utrku dolazi dosta članova moje obitelji s američke strane uz dodatak da sam pobijedio na prvoj velikoj nagradi na ovoj stazi 2012. tako da je ovo posebna utrka za mene. Uživam tamo i veselim se još jednoj odličnoj utrci – nadam se da ću završiti na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja!”

S druge strane Nico Rosberg ne može previše kalkulirati – zadnja utrka s dvostrukim bodovima može ali i ne mora ići u njegovu korist.

“Još uvijek je sve otvoreno u bitci za prvenstvo vozača i neću odustati od borbe sve do ciljne zastave u Abu Dhabiju”, rekao je Rosberg. Nadam se da će biti zabavno do samog kraja i to zbog navijača koju uživaju u našoj borbi.”

Sljedećeg vikenda, 9. studenog vozi se utrka za VN Brazila a novog prvaka ćemo dobiti 23. studenog u Abu Dhabiju.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: