Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Hamilton pobjedom osigurao drugi naslov Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton je prije nekoliko trenutaka pobjedom na VN Abu Dhabija postao dvostruki svjetski prvak, dok je njegov timski kolega Rosberg zbog problema s bolid Lewis Hamilton je prije nekoliko trenutaka pobjedom na VN Abu Dhabija postao dvostruki svjetski prvak, dok je njegov timski kolega Rosberg zbog problema s bolid Rating: 0

F1: Hamilton pobjedom osigurao drugi naslov

Advertisement

Lewis Hamilton je prije nekoliko trenutaka pobjedom na VN Abu Dhabija postao dvostruki svjetski prvak, dok je njegov timski kolega Rosberg zbog problema s bolidom završio izvan bodova. Drugi je završio sjajni Felipe Massa, dok je treći bio njegov momčadski kolega Bottas.

hamilton-world-champion

Izvrstan start je odradio Lewis Hamilton koji je odmah zauzeo prvo mjesto, dok se Rosberg jedva obranio od Masse. Bottas je izgubio čak 5 mjesta, dok su oba Ferrarija napredovala za dvije pozicije. Prvi je u boks otišao Fernando Alonso, nakon samo 6 krugova i sjajnog pretjecanja Raikkonena. Krug poslije njega su to isto napravili Button, Kvjat i Raikkonen.

U 12. i 13. krugu smo gledali sjajnu borbu između Vergnea i Ricciarda, iz koje je Australac izašao kao pobjednik. Do 25. kruga nije bilo mnogo akcije na stazi, a onda je Rosbergov motor počeo gubiti snagu. Ubrzo je izgubio poziciju od Masse koji je nakon toga počeo sustizati Hamiltona. Nakon Lewisovog ulaska u boks, Massa je preuzeo vodstvo koje je vrlo dobro održavao, te nije dopuštao Britancu da se približi.

Do kraja utrke smo vidjeli tek nekoliko pretjecanja, a najviše pažnje je pridobilo Massino sustizanje Hamiltona koje na kraju nije urodilo plodom. Rosberg je kroz utrku stalno padao, te je nekoliko krugova prije kraja pao izvan top 10. Sjajan nastup danas je imao Daniel Ricciardo, koji je na kraju završio četvrti s odvoženim najbržim krugom. Zadnje utrke za svoje momčadi su odvezli Sebastian Vettel i Fernando Alonso koji danas nisu posebno oduševili, završivši na 8., odnosno 9. mjestu.

Sljedeće zbivanje nas čeka već za tri dana kako počinju testiranja, također u Abu Dhabiju.

1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Felipe Massa Williams/Mercedes
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault
5 Jenson Button McLaren/Mercedes
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes
7 Sergio Perez Force India/Mercedes
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault
9 Fernando Alonso Ferrari
10 Kimi Raikkonen Ferrari
11 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes
12 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault
13 Romain Grosjean Lotus/Renault
14 Nico Rosberg Mercedes
15 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari
17 Will Stevens Caterham/Renault
- Kamui Kobayashi Caterham/Renault
- Pastor Maldonado Lotus/Renault
- Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: