Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Hamilton želi iduće godine dostići Sennu Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton se nikada nije libio reći da je upravo Ayrton Senna njegov jedini i najveći uzor među bivšim vozačima Formule 1. Britanac je ove godine došao do Lewis Hamilton se nikada nije libio reći da je upravo Ayrton Senna njegov jedini i najveći uzor među bivšim vozačima Formule 1. Britanac je ove godine došao do Rating: 0

F1: Hamilton želi iduće godine dostići Sennu

Advertisement

Lewis Hamilton se nikada nije libio reći da je upravo Ayrton Senna njegov jedini i najveći uzor među bivšim vozačima Formule 1. Britanac je ove godine došao do 33. pobjede u karijeri i svog drugog naslova prvaka, a sve je izglednije da će Mercedes nastaviti dominirati i iduće godine.

lewis-wdc-toto

U intervjuu za Autosport Hamilton se osvrnuo na predostojeću sezonu i mogućnost da se po broju titula i pobjeda izjednači s legendarnim Brazilcem koji je uknjižio ukupno 3 naslova i 41 pobjedu.

”Oduvijek sam želio biti kao Senna, a sada imam drugi naslov i zbilja ću jako raditi da dođem do trećeg. Ovaj drugi naslov je za mene puno posebniji i važniji od prvog’, rekao je Hamilton nakon što je na Autosportovoj dodjeli nagradi proglašen vozačem godine.

”Nema puno ljudi koji imaju mogućnost osvojiti prvenstvo, ali ako ponovno dobijem šansu – bit ću spreman.”

Lewis se osvrnuo na Mercedesovu dominaciju, ali i na nepouzdanost bolida koja je dodatno začinila sezonu i borbu na naslov prvaka između njega i Rosberga.

”Nije uopće bila laka godina, ali sam sretan što sam sve napravio na pravi način. Bilo je teških trenutaka, borio sam se svim snagama i na kraju sam uspio.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: