Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Koreja sumnja u održavanje Velike nagrade sljedeće godine Reviewed by Momizat on . Član organizacijskog odbora VN Koreje rekao je da nije bilo nikakve prethodne obavijesti oko uvrštavanja utrke u kalendar za sljedeću godinu. Povratak Velike na Član organizacijskog odbora VN Koreje rekao je da nije bilo nikakve prethodne obavijesti oko uvrštavanja utrke u kalendar za sljedeću godinu. Povratak Velike na Rating: 0

F1: Koreja sumnja u održavanje Velike nagrade sljedeće godine

Advertisement

Član organizacijskog odbora VN Koreje rekao je da nije bilo nikakve prethodne obavijesti oko uvrštavanja utrke u kalendar za sljedeću godinu.

koreja-f1

Povratak Velike nagrade, koja se održavala od 2010. do 2013., poprilično je iznenađujuć rezultat ovotjednog sastanka Svjetskog motorsportskog vijeća u Kataru.

Utrka je zakazana za 3. svibnja, samo tjedan dana prije prve runde europskog dijela sezone u Barceloni, a kalendar bi se tako trebao sastojati od 21 utrke.

Nismo dobili nikakvu prethodnu najavu”, rekao je za AFP član koji je htio ostati anoniman. “FIA je to samo objavila iako smo već iznijeli svoj stav o poteškoćama oko pripreme utrke za sljedeću godinu.

Povratak VN Koreje povezan je s pravilima o motorima, s obzirom na to da broj pogonskih jedinica koji će vozači koristiti sljedeće godine ovisi o broju utrka u sezoni. Pravila kažu da vozači mogu imati pet jedinica na raspolaganju ako se u kalendaru nalazi više od 20 utrka, odnosno četiri za 20 ili manje utrka.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: