Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Lewis Hamilton startat će prvi u Australiji Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton u kvalifikacijama za VN Australije osvojio je najbolju startnu poziciju, s krugom pola sekunde bržim od kruga njegovog momčadskog kolege Nice Ros Lewis Hamilton u kvalifikacijama za VN Australije osvojio je najbolju startnu poziciju, s krugom pola sekunde bržim od kruga njegovog momčadskog kolege Nice Ros Rating: 0

F1: Lewis Hamilton startat će prvi u Australiji

Advertisement

Lewis Hamilton u kvalifikacijama za VN Australije osvojio je najbolju startnu poziciju, s krugom pola sekunde bržim od kruga njegovog momčadskog kolege Nice Rosberga. Iznenadili su Toro Rosso i Lotus, s ukupno tri bolida u najbržih deset, a razočarala je momčad McLarena, čija će oba vozača startati iz posljednjeg reda, s obzirom da se vozači Manora nisu kvalificirali.

lewis-hamilton-merc-2015

Q1

Prije početka kvalifikacija potvrđeno je da momčad Manora neće nastupiti u kvalifikacijama, što za njih vjerojatno znači nemogućnost nastupa u utrci. Vozači su krenuli izlaziti vrlo brzo nakon zelenog svjetla, Carlos Sainz na tvrđim gumama, a vozači preporođenog Ferrarija su odmah izašli na mekšim gumama. Vozači su imali problema s gripom, s puno izlijetanja na travu i napuštenih krugova. Prva značajna vremena su odvozili Ferrariji, a iza njih su se smjestili Williamsi, na tvrđim gumama. Mercedesi su se zatim smjestili na vrhu poretka, nakon što su u svojim trećim brzim krugovima otišli ispod 1:29. Daniil Kvjat je izašao van tek na kraju prve runde, nakon problema s motorom. Odvozio je samo jedan brzi krug, no je to bilo dovoljno za prolazak u drugu rundu. Iznenađenje prve runde je bio Max Verstappen, koji je na mekšim gumama odvezao treći najbrži krug. Ispali su Marcus Ericsson te vozači McLarena.

Q2

Vožnje u drugoj rundi su počeli nešto kasnije. Sredinom treninga vozači Mercedesa su ponovno odvozili najbrža vremena, ovaj put na mekšim gumama, te se povukli u boks i na miru odgledali ostatak druge runde, iako se Rosberg požalio na probleme s motorom. Kimi Raikkonen je nakon Mercedesa došao na treće mjesto, no brzo ga je smijenio novi momčadski kolega Sebastian Vettel. Zatim su se skoro svi povukli u boks, a na stazi je sam ostao Nico Hulkenberg, koji je odvozio krug za 11. mjesto. Svi vozači osim Mercedesa izašli su van da ulove kariranu zastavu te da iskoriste evoluciju staze, tako da je nakon isteka vremena nastala gužva na stazi. Prvi preko ciljne crte bio je Daniel Ricciardo, koji je došao na privremeno šesto mjesto. Daniil Kvjat, koji je u trenutku isteka vremena bio trinaesti, nakon svog brzog kruga je bio tek jedanaesti, a na kraju opet trinaesti, a jedanaesti i dvanaesti su bili debitanti Felipe Nasr i Max Verstappen. Lotus je, za razliku od prošle sezone, s oba bolida ušao u treću kvalifikacijsku rundu. Ispali su Nasr, Verstappen, Kvjat, Hulkenberg i Perez.

Q3

Prvi na stazi, Valtteri Bottas, pogreškama u prvom i trećem zavoju je uništio svoj prvi krug te ga je napustio. Lewis Hamilton je u svom prvom brzom krugu odvozio 1:26.4, dvije i pol sekunde brže od dotad najbržeg Kimija Raikkonena, dok je Nico Rosberg blokirao kotače u zavoju 15 te je morao napustiti svoj prvi krug. Tri minute prije kraja svi vozači su ponovno izašli na stazu. Iako se Hamilton požalio na vibracije u svim gumama, svejedno je uspio potući svoje najbrže vrijeme. Bottas je pogriješio u zadnjem zavoju te je završio šesti, s dva Ferrarija između sebe i momčadskog kolege, koji je kao zadnji na stazi odvozio treće vrijeme.

1. Lewis Hamilton Mercedes 1:26.327
2. Nico Rosberg Mercedes +0.594
3. Felipe Massa Williams-Mercedes +1.391
4. Sebastian Vettel Ferrari +1.430
5. Kimi Raikkonen Ferrari +1.453
6. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +1.760
7. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +2.002
8. Carlos Sainz Toro Rosso-Renault +2.183
9. Romain Grosjean Lotus-Mercedes +2.233
10. Pastor Maldonado Lotus-Mercedes +3.153

Q2
1. Lewis Hamilton Mercedes 1:26.894
11. Felipe Nasr Sauber-Ferrari +1.906
12. Max Verstappen Toro Rosso-Renault +1.974
13. Daniil Kvjat Red Bull-Renault +2.176
14. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +2.314
15. Sergio Perez Force India-Mercedes +2.315

Q1
1. Lewis Hamilton Mercedes 1:28.586
16. Marcus Ericsson Sauber-Ferrari +2.790
17. Jenson Button McLaren-Honda +2.836
18. Kevin Magnussen McLaren-Honda +3.451
/. Will Stevens Manor-Ferrari Bez vremena
/. Roberto Merhi Manor-Ferrari Bez vremena

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: