Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

F1: Reakcije vozača i šefova na novi format kvalifikacija Reviewed by Momizat on . Novi format kvalifikacija, koji je trebao poboljšati predstavu oktanskog cirkusa, pretvorio se u pravi cirkus te je tako pao na svom prvom testu u Melbourneu. R Novi format kvalifikacija, koji je trebao poboljšati predstavu oktanskog cirkusa, pretvorio se u pravi cirkus te je tako pao na svom prvom testu u Melbourneu. R Rating: 0

F1: Reakcije vozača i šefova na novi format kvalifikacija

Advertisement

Novi format kvalifikacija, koji je trebao poboljšati predstavu oktanskog cirkusa, pretvorio se u pravi cirkus te je tako pao na svom prvom testu u Melbourneu.

f1-2015

Red Bullov Christian Horner kaže kako bi novi format trebalo pod hitno izbaciti te već za VN Bahreina vratiti stari format kvalifikacija. Horner se također ispričao navijačima te dodao kako je format bio pogreška od začetka.

“Prvo, trebali bi se ispričati gledateljima i navijačima. Ovo nisu kvalifikacije kakve bi trebale biti. One bi trebale biti borba, a ne da najbrži bolidi stoje u garažama. Namjere su bile najbolje, ali moramo priznati kako one ne funkcioniraju i moramo se time pozabaviti odmah. Moje mišljenje je da se trebamo vratiti na ono što smo imali već u idućoj utrci,” rekao je Horner.

Daniel Ricciardo je dodao kako su nove kvalifikacije totalni antiklimaks.

“U mojoj glavi je bilo jasno što se treba raditi, ali vjerujem da je za gledatelje bio totalni antiklimaks kada su vidjeli da većina vozača sjedi u garaži prije nego je runda završila.”

Na novi kvalifikacijski format osvrnuli su se Mercedesovi šefovi Toto Wolff i Niki Lauda, koji je objasnio kako je uopće došlo do novog kvalifikacijskog formata.

“Započeli smo sastanak, Bernie je ustao i počeo govoriti da moramo napraviti kvalifikacije uzbudljivijima pa bi prvi u kvalifikacijama startao deseti, a deseti kao prvi. Mi smo se svi smijali, ali ovo je bila ozbiljna ideja. Onda je Charlie Whiting došao do ovog novog sistema i onda da bi izbjegli probleme s prvim i desetim, otišli smo u ovu veliku pogrešku,” rekao je Lauda

“Uvijek sam među prvima govorio kako ne trebamo govoriti loše o sportu, ali kada vam je dokaz ispred očiju onda ih ne možete zatvoriti i zanijekati realnost. Novi format je smeće. Previše kompliciran za pratiti i razočaranje na kraju kada nitko nije vozio,” zaključio je Wolff.

Na svoje šefove nadovezali su se i dva najbrža vozača, Lewis Hamilton i Nico Rosberg.

“Na početku smo rekli da to nije pravi način, ali očito ne možemo to izbaciti prije nego isprobamo. Svi inženjeri su bili u pravu,” rekao je Hamilton.

“Dobro je da Formula 1 pokušava, ali ovo je pogrešan način i trebali bi se odmah vratiti na staro,” dodao je Rosberg.

McLarenov Jenson Button kaže kako po njemu kvalifikacije nisu ništa drugačije osim “noćne more” u boksevima dok Fernando Alonso smatra kako je novi format kvalifikacija nepravedan, ali da bi mu možda trebalo dati još vremena.

“Ovo zapravo ništa ne mijenja. Jedina stvar koja je drugačija je noćna mora u pitlaneu. Bolidi su svuda i guraju se u garažu dok se mi pokušavamo zaustaviti i promijeniti gume,” rekao je Button.

“Možda bi trebali dati još vremena novim kvalifikacijama. Međutim, vjerujem kako novi format favorizira najjače momčadi, a to je pomalo nepravedno prema manje konkurentnim momčadima. Mi smo potrošili dva seta super softa u Q1, a najbolje momčadi to ne moraju,” zaključio je Španjolac.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: