Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Felipe Masa ponovo u Williamsu, Botas po svemu sudeći u Mercedesu Reviewed by Momizat on . Nije neuobičajeno da se sportisti vraćaju nakon penzionisanja. Najčuveniji primeri su Majkl Džordan i Mihael Šumaher. Najaktuelniji povratnik je Felipe Masa, ko Nije neuobičajeno da se sportisti vraćaju nakon penzionisanja. Najčuveniji primeri su Majkl Džordan i Mihael Šumaher. Najaktuelniji povratnik je Felipe Masa, ko Rating: 0

Felipe Masa ponovo u Williamsu, Botas po svemu sudeći u Mercedesu

Advertisement

Nije neuobičajeno da se sportisti vraćaju nakon penzionisanja. Najčuveniji primeri su Majkl Džordan i Mihael Šumaher. Najaktuelniji povratnik je Felipe Masa, koji se „vraća“ u Williams, nakon verovatno najkraćeg penzionisanja u istoriji trkanja. Za sve je kriv – Niko Rozberg.

massa

Kada je Nemac objavio da napušta Formulu 1, naprasno je ostalo upražnjeno sedište u šampinskom Mercedesu, što je izazvalo domino efekat. Naime, Mercedesu je potrebna zamena za Rozberga, a najprimamljivije ime je Valteri Botas, Masin bivši timski kolega. U zamenu za popust na motore, Mercedes je ponudio Williamsu da mu prepusti Finca.

Ušteda troškova je veoma važna za Williams, a pronalazak dva dobra vozača je veliki izazov, čak i za vodeće timove, a da ne govorimo o petom u šampionatu. Masa, ne želevši da ostavi tim u problemima tog tipa, složio se da oproštaj odloži za još jednu sezonu, a povratak je delimično motivisan i glavnim sponzorom, Martinijem, jer je tim potreban vozač stariji od 25 godina da bi promovisao „robu“.

Trideset petogodišnji Brazilac je voziti u tandemu sa gotovo dvostruko mlađim početnikom iz Kanade, Lensom Strolom (18).

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: