Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500! Reviewed by Momizat on . Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500. Alonso će i u ovom šampionatu voziti za McLaren, a brojni postavljaju Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500. Alonso će i u ovom šampionatu voziti za McLaren, a brojni postavljaju Rating: 0

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500!

Advertisement

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500.

fernando

Alonso će i u ovom šampionatu voziti za McLaren, a brojni postavljaju pitanje zašto baš Indy 500? Razlog je jednostavan, Indy 500 se uz VN Monaka i 24h Le Mana smatra za „sveto trojstvo“ trkačkog sporta. Španac već ima dva puta osvojen Monako, u Le Manu je trijumfovao prethodne godine, a ostao mu je još samo Indijanapolis.

Tridesetsedmogodišnji bivši as Formule 1 prvi put se okušao u Indy 500 2017. godine, čak je i vodio nekoliko krugova, ali se usled mehaničkih problema morao povući iz trke. „I tada sam naglasio da želim da pobedim, što mi je želja i danas“, rekao je Alonso na konferenciji za medije.

Iako se pre samo mesec dana činilo da McLaren neće pristati da učestvuje na trci u Indijanapolisu, došlo je do potpunog zaokreta te će Španac ponovo naći u narandžastom bolidu. Zašto je britanski proizvođač odlučio da učestvuje još uvek nije jasno. Alonso ima veoma jak ugovor u finansijskom smislu sa McLarenom, potom tu je i nekoliko užasnih godina za ekipu u Formuli 1 koja je trebalo da služi kao marketinški poligon za brend, a naravno na posletku tu je i izazov.

Ukoliko bi se Alonso dočepao pobede u Indijanapolisu bio bi to ogroman uspeh za Španca, ali i vetar u leđa za McLaren, pre svega u marketinškom smislu.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: