Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Fernley: Za napad na vrh treba nam 200 miliona funti Reviewed by Momizat on . Šef Force Indije dao je slikovit opis strenutnog položaja njegove ekipe u F1 karavanu, te šta im fali za uspon među najveće ekipe ovog sporta u datom trenutku. Šef Force Indije dao je slikovit opis strenutnog položaja njegove ekipe u F1 karavanu, te šta im fali za uspon među najveće ekipe ovog sporta u datom trenutku. Rating: 0

Fernley: Za napad na vrh treba nam 200 miliona funti

Advertisement

Šef Force Indije dao je slikovit opis strenutnog položaja njegove ekipe u F1 karavanu, te šta im fali za uspon među najveće ekipe ovog sporta u datom trenutku.

bob-findia

Bob Fernley, rukovodeći šef Force India, stava je da bi sezona 2017. mogla biti jedna od najuzbudljivijih za njegovu ekipu još od postanka iste:

“Iskreno, primarna meta za nas bi iduće godine bila biti najbolji od ostatka grida, poslije najboljih. U ovom trenutku, to je objektivna meta. U realnosti, za korak među najbolje, nama nedostaje od prilike 200 miliona funti.”

“Ali, kad već pričamo o tome, iduća sezona trebalo bi da bude veoma uzbudljiva, jer mi po prvi put u potpunosti samostalno dizajniramo bolid. Ne bih rekao da smo na vrhunskom nivou predstave, ali je to sigurno viši nivo nego što nam trenutne aero mogućnosti dopuštaju.”

“Dakle, hoću reći da smo svi ograničeni. Sigurno da veće ekipe imaju kvalitetnije procese, koji im donose prednost u samom početku, ali njihova prednost je manja nego li ikada do sada. Zato mislim da iduće godine može biti svega. “

Fernley veli da vodeći imaju maksimalno povjerenje u razvoj novog programa, koji služi za programiranje bolida 2017:

“To će biti prvi model bolida koji ćemo raditi u razmjeri od 60% stvarne veličine. U Brackley smo u prošlosti imali model od 50%. Onda kad smo napravili zaokret sa Toyotom, mi smo napredak odmah prenijeli i na trkačku stazu. Zato, izrada modela u ovoj veličini daje nam za pravo da očekujemo vrhunske rezultate u narednoj sezoni.”

Izvor: f1-serbia.com

Komentari korisnika: