Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari bi se u Italiji mogao pojaviti s pojačanim motorom Reviewed by Momizat on . Iako je Ferrari za ovu sezonu napravio veliki pomak sa svojom pogonskom jedinicom, ona još uvijek zaostaje za dominantnom Mercedesovom. Budući da se bliži trenu Iako je Ferrari za ovu sezonu napravio veliki pomak sa svojom pogonskom jedinicom, ona još uvijek zaostaje za dominantnom Mercedesovom. Budući da se bliži trenu Rating: 0

Ferrari bi se u Italiji mogao pojaviti s pojačanim motorom

Advertisement

Iako je Ferrari za ovu sezonu napravio veliki pomak sa svojom pogonskom jedinicom, ona još uvijek zaostaje za dominantnom Mercedesovom.

SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) 04/07/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI

Budući da se bliži trenutak kada će Scuderia morati uvesti novi motor, spremni su iskoristiti još razvojnih tokena kako bi njihovi agregati bili snažniji na VN Italije koja se vozi na brzoj Monzi. Međutim, šef momčadi Maurizio Arrivabene kaže da ne treba očekivati nikakve velike pomake:

“Radimo, ali u Monzi nećemo doći sa ‘super motorom’. Mogli bi potrošiti ponešto tokena, ali to će biti vrlo malo. Prema tome, nema smisla govoriti o super pogonskoj jedinici, nego samo o motoru.”

Ferrari se u Belgiji vratio na stari aerodinamički koncept zbog zahtjeva za niskim downforceom na stazi Spa-Francorchamps. Mercedes je unatoč tome bio uvjerljivo brži pa je Talijan svjestan Ferrarijevih šansi na domaćoj utrci.

“Znate vrlo dobro da su karakteristike Monze slične onima u Spa. One manje odgovaraju našem bolidu. To ne znači da ćemo bježati od borbe, pokušat ćemo dati sve od sebe, ali znamo da tamo nećemo biti najbolja momčad. Žao mi je jer je to VN Italije, ali želim biti realan. Neću varati navijače pa ću radije reći onako kako je. Kada bi mogli nekako izvaditi zeca iz šešira, bio bih oduševljen, ali nećemo biti referentna točka.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: