Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari će u dva navrata poboljšati svoju pogonsku jedinicu Reviewed by Momizat on . Osim Renaulta i Honde, koji pripremaju poboljšanja na svojim problematičnim pogonskim jedinicama, nadogradnje će uskoro dobiti i Ferrarijev pogonski stroj. Tali Osim Renaulta i Honde, koji pripremaju poboljšanja na svojim problematičnim pogonskim jedinicama, nadogradnje će uskoro dobiti i Ferrarijev pogonski stroj. Tali Rating: 0

Ferrari će u dva navrata poboljšati svoju pogonsku jedinicu

Advertisement

Osim Renaulta i Honde, koji pripremaju poboljšanja na svojim problematičnim pogonskim jedinicama, nadogradnje će uskoro dobiti i Ferrarijev pogonski stroj. Talijani će preostalih sedam tokena iskoristiti u dva navrata pa će kazne za vozače vjerojatno uslijediti kasnije, u Austinu ili Meksiku.

SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) 04/07/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI

Ekipa iz Maranella je uoči 2015. iskoristila 22 tokena, što znači da su za ovu godinu imali 10 tokena kada je riječ o sezonskom razvoju motora. Prve su odlučili iskoristiti uoči VN Kanade kada je poboljšan motor s unutarnjim izgaranjem. Talijanski Autosprint piše da će Ferrari dodatna dva tokena iskoristiti za VN Italije, a to će biti četvrti motor za Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

Ostalih pet tokena bi najvjerojatnije trebalo biti iskorišteno oko VN Meksika ili VN SAD-a. Budući da će do tog trenutka oba vozača iskoristiti dodijeljene pogonske jedinice za 2015., na jednoj od navedenih utrka će dobiti kazne na gridu, odnosno 10 mjesta ako im bude bio potreban samo novi motor s unutarnjim izgaranjem.

Ferrari se na ovaj korak odlučio zato što tim potezom žele na najbolji mogući način iskoristiti prednosti sezonskog razvoja, kako bi imali najbolju moguću pogonsku jedinicu uoči priprema za sljedeću sezonu.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: