Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari LMP1 prototip snimljen tokom testiranja Reviewed by Momizat on . Krajem novembra, misteriozni LaFerrari bazirani prototip je primećen tokom kruženja Fiorano stazom, test pogonom italijanske kompanije. U tom trenutku, verovalo Krajem novembra, misteriozni LaFerrari bazirani prototip je primećen tokom kruženja Fiorano stazom, test pogonom italijanske kompanije. U tom trenutku, verovalo Rating: 0

Ferrari LMP1 prototip snimljen tokom testiranja

Advertisement

Krajem novembra, misteriozni LaFerrari bazirani prototip je primećen tokom kruženja Fiorano stazom, test pogonom italijanske kompanije. U tom trenutku, verovalo se da Ferrari u automobilu testira turbo V6 F1 agregat koji će biti u upotrebi od sledeće sezone Formula 1 Šampionata.

Ferrari-Le-Mans-Prototype-1

 

Međutim, došli smo u posed novog seta fotografija i jasno se vidi napredovanje nekada zaštitnim panelima obilno maskiranog prototipa u kasniju fazu oblepljenu maskirnim folijama. Istovremeno su se javile jasne indicije da ovde nije u pitanju tek prototip na osnovi LaFerrarija i probnim F1 agregatom.

Zapravo, navodno se radi o LMP1 prototipu Ferrarija! Ovo se poklapa i sa nedavnom izjavom predsednika Ferrarija, Luce di Montezemola, koji je izjavio da je kompanija zaintereovana za povratak na 24 časa Le Mana i takmičenje u najvišoj kategoriji.

A kada se pogleda maskirani prototip, teško je a ne zamisliti kako će konačni LMP1 prototip Ferrarija izgledati. Najveća razlika u odnosu na raniji prototip je u dodavanju ogromnog letećeg spojlera pozadi napravljenog od ugljeničnih vlakana, uobičajen među svim LMP1 takmičarima.

Ferrari-Le-Mans-Prototype-2

 

Za sada se jasno nazire LaFerarri kao osnova za Le Man prototip trkača, uz dorađen aerodinamički paket i ostale potrebne detalje kojima se usklađuje sa tehničkim pravilima. Pored pozamašnog krovnog usisnika koji sprovodi svež vazduh do centralno smeštenog agregata, tu su još naglašeniji prednji spliter, bočni usisnici i standardni točkovi sa centralnim fiksiranjem.

Prema ranjim video snimcima, verovatno će ga pokrletati turbo jedinica uparena sa hibridnih pogonskim sklopom. No, da ne špekulišemo dalje, više informacija vezano za LMP1 prototip, ukoliko to on zapravo i jeste, slediće uskoro.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: