Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari na motorima počeo raditi s austrijskim AVL-om Reviewed by Momizat on . Najtrofejnija momčad Formule 1 ne može se pohvaliti dobrom sezonom, a još manje dobrim i snažnim motorima, nešto po čemu ih mnogi pamte. Ove godine Ferrari nije Najtrofejnija momčad Formule 1 ne može se pohvaliti dobrom sezonom, a još manje dobrim i snažnim motorima, nešto po čemu ih mnogi pamte. Ove godine Ferrari nije Rating: 0

Ferrari na motorima počeo raditi s austrijskim AVL-om

Advertisement

Najtrofejnija momčad Formule 1 ne može se pohvaliti dobrom sezonom, a još manje dobrim i snažnim motorima, nešto po čemu ih mnogi pamte.

SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) 04/07/2014  © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI

Ove godine Ferrari nije uspio pobijediti, dok je Red Bull s Renaultom uspio slaviti tri puta. Stvari su za ostale proizvođače još gore jer Mercedes konkurentima ne dopušta nikakve preinake na motorima, nešto što odgovara njemačkoj tvorničkoj momčadi, ali ne i Ferrariju, Renaultu (Red Bullu) pa čak i McLaren Hondi.

Ferrari ipak naporno radi na poboljšanju svoje V6 turbo pogonske jedinice. Talijanski Omnicorse piše da su u Maranellu počeli surađivati sa stručnjacima za razvoj motora, austrijskim AVL-om, iako je ta kompanija bila povezana s Red Bullom, pogotovo kada je austrijska momčad ranije ove sezone tražila alternative u slučaju da Renault ne uspije napraviti nekakav bitan pomak sa svojim motorima.

Omnicorse dodaje da tim AVL-ovih inženjera već radi u Maranellu, a La Gazzetta dello Sport navodi da ovaj trend prati nedavne radikalne promjene u Ferrariju, nakon što je predsjednik Sergio Marchionne navodno analizirao projekt za 2015. te zaključio da bolid za sljedeću godinu nije ništa bolji od aktualnog F14 T. Osim toga, izvještaj dodaje da će nos na novom Ferrarijevom bolidu biti više nalik Red Bullovom.

Za Ferrari će sljedeće godine voziti Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, vozači koji su ove godine imali tešku sezonu u Red Bullu, odnosno Ferrariju.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: