Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari prošle godine odgodio rad na bolidu za 2016. Reviewed by Momizat on . Ferrari je prošle sezone odgodio rad na novom bolidu kako bi momčad u potpunosti razvila SF15-T – jednosjed s kojim je talijanska ekipa ostvarila tri pobjede u Ferrari je prošle sezone odgodio rad na novom bolidu kako bi momčad u potpunosti razvila SF15-T – jednosjed s kojim je talijanska ekipa ostvarila tri pobjede u Rating: 0

Ferrari prošle godine odgodio rad na bolidu za 2016.

Advertisement

Ferrari je prošle sezone odgodio rad na novom bolidu kako bi momčad u potpunosti razvila SF15-T – jednosjed s kojim je talijanska ekipa ostvarila tri pobjede u 2015. i zahvaljujući kojem se probila s četvrtog na drugo mjesto konstruktorskog poretka.

ABU DHABI © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI

Predsjednik momčadi iz Maranella, Sergio Marchionne, uvjeren je da odgoda neće imati utjecaja na performanse novog Scuderijinog bolida, s kojim Talijani žele Mercedes svrgnuti s trona.

“Maurizio Arrivabene će vam reći da smo odgodili neke stvari kako bi sav posao na bolidu za 2015. bio dovršen. Nadam se da se neće žaliti oko toga”, rekao je Marchionne.

“Malo smo odgodili početak nekih radova na šasiji bolida za 2016. Međutim, imali smo dovoljno vremena i odgovarajuće financijske resurse da napravimo pravu stvar unutar zadanih pravila. Zato sam uvjeren da ćemo Mercedesu otežati posao. Bolidu za 2016. smo pristupili s veoma jasnom idejom i interpretacijom. Malo je vjerojatno da on Mercedesu neće ponuditi pravi izazov. Teško mi je utvrditi hoće li bolid pobijediti ili ne. Ove godine nemam isprika jer smo u pravo vrijeme započeli razvijati bolid.”

Mercedes je prošle godine slavio na 16 od 19 utrka, konstruktorski naslov su osigurali četiri utrke prije kraja sezone, dok je Lewis Hamilton svoj treći naslov svjetskog prvaka osigurao na VN SAD-a, tri utrke prije kraja prvenstva. Međutim, predsjednik Marchionne smatra da će aktualni svjetski prvaci nakon Ferrarijevog uspona 2015. ovoga puta imati teži posao, te da će više respektirati slavnu talijansku momčad.

“Oni su natjecatelji kojih se treba bojati jer je Mercedes kompanija s prikladnim financijskim sredstvima kojima će na pravi način upravljati poslom oko utrka u 2016. Imaju dobre vještine pa ih ne smijete podcijeniti. Jako su napredovali u 2015. pa sam siguran da će njihov bolid biti dosta poboljšan za ovu godinu.”

“Poštujemo ih, ali nismo uplašeni borbe na stazi. Sjećam se da je Mercedesov šef Dieter Zetsche na početku, unatoč činjenici da smo prijatelji, bio malo arogantan prema Ferrariju. Toga je sada manje, ali ne previše jer su osvojili prvenstvo. Ako ovog trenutka porazgovarate s njim, mislim da će sada malo više poštovati Ferrari. Poštovanje jedino možete zaraditi rezultatima na stazi.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: