Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ferrari: “Red Bull je dokazao da bi bila greška da smo im dali motore” Reviewed by Momizat on . Red Bull se vratio u formu na VN Kine, po Ferrariju 'dokazavši' da bi snabdevanje njihovim motorima bila velika greška. Kao što je poznato, ekipa iz Milton Kins Red Bull se vratio u formu na VN Kine, po Ferrariju 'dokazavši' da bi snabdevanje njihovim motorima bila velika greška. Kao što je poznato, ekipa iz Milton Kins Rating: 0

Ferrari: “Red Bull je dokazao da bi bila greška da smo im dali motore”

Advertisement

Red Bull se vratio u formu na VN Kine, po Ferrariju ‘dokazavši’ da bi snabdevanje njihovim motorima bila velika greška.

red-bull-ferrari

Kao što je poznato, ekipa iz Milton Kinsa je nastojala da napravi dogovor sa Ferrarijem u vezi sa kupinom motora, nakon propalih pregovora sa Mercedesom. Međutim, ni Nemci ni Italijani nisu bili voljni da „crvene bikove“ snabdevaju svojim agregatima iz straha od konkurencije. Red Bull je bio primoran da se vrati na rebrendirane Renaultove motore.

Ipak, oni su počeli sezonu bolje nego što je iko očekivao. U Kini je Rikijardo odmah na startu izbio ispred Mercedesa i Ferrarija, da bi Danil Kvjat osvojio treće mesto.

Po predsedniku Ferrarija, Serđu Markioneu, Red Bull je pokazao potencijal da pobeđuje bolide sa snažnijim motorima, što je najbolje opravdanje za odbijanje snabdevanja Red Bulla Ferrarijevim motorima.

„Napravili bismo ogromnu grešku“, rekao je Markione u vezi sa Red Bullom mislivši na prodaju motora Austrijancima. „Oni ne treba da su ispred nas, a ovo potvrđuje greške napravljene u kvalifikacijama.“

Toto Volf, šef Mercedesovog tima, takođe je bio odlučan da saradnja sa Red Bullom ne bi bila u interesu njegovog tima. Međutim, nakon što je u Kini video šta Red Bull može, on je pozdravio mogućnost troboja za pobede, jer bi to pomoglo da se odbiju napadi Ferrarija.

„Ukoliko pogledate brzinu koju su pokazali u trci, bila je odlična“, rekao je on. „Bilo bi dobro da se oni vrate, uzimajući u obzir i da je Rikijardo izgubio plasman zbog pucanja gume.

Možete da zamislite koliko bi to muka zadalo Fetelu. Gledajući ovaj vikend, očigledno je da su popravili performanse.“

Nakon svih ovih izjava, čini se da Mercedes i Ferrari imaju pomalo kukavički odnos prema trkanju u Formuli 1, očekujući da će ogromni budžeti rešiti ono što treba da rešavaju vozači u međusobnom nadmetanju. Voleli ili ne voleli Red Bull, čini se da su oni (uz Haas) nakon svih nedaća koje su imali, najsvetlija tačka trenutno u Formuli 1

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: